Kupi karte za utakmice 062 599 630

U komšijskom rukometnom derbiju godine u Kaknju, u susretu 19. kola Prve lige FBiH između domaćeg RK Kaknja i RK Čelika, u subotu 2. aprila, već vlada prava rukometna groznica.

  • Veliko interesovanje za kakanjski derbi i u Zenici
  • RK Čelik u psihološkoj prednosti jer RK Kaknju bježi 5 bodova na prvenstvenoj tabeli Prve lige FBiH

Uprava kluba RK Kakanj uputila je ”javni poziv sportskim kolektivima, udruženjima, društvima i građanima sa područja Kaknja, da u ime sporta, zajedništva i lokalnog patriotizma ispune tribine gradske dvorane i dokažu da smo grad sporta. Svi na rukomet! Svi na derbi sezone!” – kaže se u pozivu Uprave kakanjskog kluba navijačima u tom gradu. Dijele se pozivnice i ulaznice za utakmicu i očekuje se prepuna dvorana navijača.

Vruća atmosfera povodom ovog derbija godine prenijela se iz Kaknja i u Zenicu, gdje navijači telefonski stalno pozivaju Upravu kluba da vide kako organizovati navijački karavan RK Čelika za odlazak na utakmicu u Kakanj. Tako se, pored većeg broja navijača iz Kaknja, u sportskoj dvorani komšijskog Kaknja očekuje i prisustvo i većeg broja navijača iz Zenice.

Puna dvorana u Kaknju

”Odnosi dva kluba su oduvijek sportski i vrlo korektni, bez sukoba i incidenata. Siguran sam da će tako biti i ovoga puta, pa neka pobijedi sport i sportsko nadmetanje igrača na terenu.
Raduje nas puna gradska dvorana u Kaknju, što rukometaše motiviše na bolju igru i doprinosi popularizaciji rukometa. Pridružujemo se pozivu Uprave RK Kaknja pod nazivom ”Svi na rukomet, svi na rukometni derbi godine!”, kaže predsjednik RK Čelika Pane Škrbić.

U Čeliku kažu da je njihov tim u psihološkoj prednosti jer RK Kakanj ima imperativ pobjede i samo ih pobjeda ostavlja u utrci za prvo mjesto. RK Čelik, s druge strane, s pobjedom praktično rješava pitanje plasmana u Premijer ligu BiH, a u slučaju da pobijedi ekipa Kaknja, utrka za prvo mjesto se nastavlja, ali bi Čelik i dalje imao tri boda prednosti.

U RK Čeliku sezona puna povreda

Inače, u RK Čeliku pred utakmicu godine vlada puna radna atmosfera. Najviše posla ima fizioterapeut RK Čelika Enes Kačamaković, jer je povreda na pretek.

Već od utakmica na turniru u Sarajevu, pred sam početak prvenstvene sezone, RK Čelikov tim prati peh povreda. Na turniru u Sarajevu povrijeđeni su Faris Rujanac i Amar Kobilica. Rujanac se oporavio nakon desetak dana, a Kobilica još uvijek sanira povredu.

Povredu vuče i popularni Amir Došić, a na utakmici u Žepču povrijedio se i mladi i talentovani Muaz Kusić, koji ima pet lomova prsta desne ruke i neće nastupiti u Kaknju. Povrede još uvijek vuku i Amar Kobilica i Mirsad Čelenka, a zbog posla iz tima povremeno izostaju Edin Gušić, koji nije nastupao u posljednje četiri utakmice, te sjajni Danijel Jurić.

– Na žalost, povrede nam diktiraju sastav tima. Preostaje nam da igramo sa onim igračima koji su najzdraviji. U Kakanj idemo da se nadigravamo! Ekipu Kaknja izuzetno cijenim ali, kao i uvijek, daćemo svoj maksimum, nadigravaćemo se i pružiti ljubiteljima rukometa dobar i dopadljiv rukomet. Zbog povreda ćemo putnike za Kakanj odrediti tek u subotu, pred sam polazak – kaže strateg RK Čelika Ljubomir Miki Filipović.

”UTAKMICA GODINE U KAKNJU SE IGRA U SUBOTU, 2. APRILA, U GRADSKOJ DVORANI U KAKNJU, SA POČETKOM U 17 SATI. POZIVAMO NAŠE NAVIJAČE DA DOĐU U KAKANJ I BODRE SVOJ TIM RK ČELIK DO NOVE, PETNAESTE POBJEDE!” poručuju iz RK Čelika.

Posljednja vijest iz Kaknja: PREMIJA IGRAČIMA PET HILJADA KM!

Kako javlja naš saradnik iz Kaknja, u tom jednom od najsportskijih gradova u državi, i dalje vlada užarena atmosfera. Priča se samo o utakmici godine u rukometu i željenoj pobjedi RK Kaknja nad liderom na tabeli Prve lige FBiH, RK Čelikom. Igrače je posjetio i načelnik Općine Kakanj Mirnes Bajtarević, koji je igračima obećao premiju od pet hiljada KM za pobjedu nad RK Čelikom.

Naslovna fotografija: Arhiva/Utakmica sa RK Kakanj, mart 2021.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!