Kupi karte za utakmice 062 599 630

Utakmica 19. kola Prve rukometne ligi FBiH RK Kakanj–RK Čelik, igrana u Sportskoj dvorani u Kaknju pred oko 400 gledalaca (od čega oko 150 iz Zenice). Sudije Nedim Lipa (Sarajevo) i A. Muhtarević (Živinice). Delegat Damir Gažo (Sarajevo). Isključenja: Kakanj 8 minuta, Čelik 2 minuta. Sedmerci: Kakanj 1(19), Čelik 10 (5)

  • RK Kakanj – RK Čelik 37:23 (17:10)
  • Golman Kaknja čak 29 odbrana
  • U RK Čeliku kažu da još nije sve izgubljeno

RK KAKANJ: Sulejman Brkić (1), Sakih Delić (1), Belmin Hrnjić (5), Admir Bjelopoljak (5), Nedim Čamdžić (4), Benjamin Hrustić (8), Adis Bečirhodžić, Omar Burić (1), Matej Tunjić, Haris Limo (2), Nedžad Zaimović (2), Kerim Čabaravdić (8), Faris Žiga (29 odbrana, odbranio 5 penala), Eldar Hadrtović, Damir Tica, Vedran Dražić. Trener: Sulejman Beganović.

RK ČELIK: Amir Došić (1), Ajdin Velić (1), Mevludin Čehajić, Danijel Jurić (2), Adnan Sumbuljević, Faris Mrako (1), Mirza Dervenčić (3), Ante Dragičević (6), Tarik Kubat, Mario Filipović, Edin Gušić (5), Faris Rujanac (3), Dženan Hodžić, Vehid Čelenka, Mensur Hadžić, Ajdin Starčević (1). Trener: Miki Filipović.

U Kaknju, u derbiju sezone Prve lige FBiH, nikad lošije izdanje RK Čelika u posljednjih godinu dana. Nasuprot tome, RK Kaknju je sve polazilo za rukom i zasluženo su pobijedili rezultatom 37:23.

– Loše smo otvorili utakmicu i loše je završili. Dođe to tako, kad stigneš pred sami cilj, da onda napraviš ovako veliki kiks! Kod RK Kaknja je sve funkcionisalo, a kod nas bilo puno problema. Podbacili su i igrači koji nikad ne podbacuju. Kad bi se napravila ozbiljna analiza, izgleda da, osim Dervenčića i donekle Jurića i Stračevića u odbrani, ne znam da je još iko zaslužio prolaznu ocjenu u ovoj utakmici. Ipak, nije sve izgubljeno kad je riječ o borbi za Premijer ligu BiH, i dalje smo prvi na tabeli i idemo dalje! – razočarano je ocijenio utakmicu trener Čelika Miki Filipović.

Igrač utakmice golman Žiga!

Odbrana RK Čelika je bila loša, a napad je jednostavno proslavio golmana domaćih Farisa Žigu, koji je imao čak 29 odbrana, od čega je odbranio i 5 penala. Žiga je tako promovisan u igrača utakmice, koliko njegovom, toliko i zaslugom loših šutera na njegov gol od strane napadača RK Čelika.

Ipak, treba sakupiti 29 odbrana za 60 minuta! Ovo je najlošja utakmica i odličnog Čelikovog krila Ante Dragičevića, koji sa lakoćom u gotovo svakoj utakmici postiže po 12 do 15 golova. Ovoga puta mu ništa nije išlo od ruke, pa mu je golman Žiga sa lakoćom skidao zicere.

S druge strane, gotovo sve što je išlo prema Čelikov golu je i ulazilo u gol. Odbrana RK Čelika je bila slaba i neubjedljiva.

Sportski grad Kakanj

Dobri rezultati sportskih ekipa u Kaknju nisu slučajni. To je grad premijerligaša jer Općina Kakanj izdvaja godišnje 750 hiljada KM za sport, što Kaknju daje epitet jednog od najsportskijih gradova u BiH.

Sam klub RK Kakanj ima ove godine budžet od oko 100 hiljada KM. Pored Općine, za doniranje klubu se uključuju i privredne kompanije iz Kaknja. Recimo, samo Tvornica cementa Kakanj je ove godine klubu donirala devet hiljada KM. Načelnik Općine Mirnes Bajtarević je igrače RK Kakanj nagradio premijom od 5.000 KM za pobjedu protiv RK Čelika!

– Nije to nikakav alibi za igrače RK Čelika, to što je Kakanj sportski grad. Mi smo, obzirom na raspoloživi fond igrača, morali pobijediti ovu utakmicu. Interesantno je da je na ovu derbi utakmicu došlo oko 500 navijača a među njima, kako mi kažu, i oko 150 razočaranih pristalica RK Čelika. Mogli smo sada ”mirno spavati” do kraja prvenstvene sezone u Prvoj ligi Federacije. Ovako, nastavljamo borbu u dvoje. Mi se ne predajemo, imamo ekipu koja može i mora pobijediti sve naredne protivnike! Ne vjerujem da možemo ponoviti ovako lošu igru dva puta uzastopno. Sljedeće kolo igramo protiv Škole rukometa Čelik junior i ništa drugo osim pobjede ne dolazi u obzir! Vjerujem da ćemo se do subote oporaviti od ovog šoka u Kaknju! – govori Miki Filipović.

Utakmica protiv petoplasirane ekipe Škole rukometa Čelik Junior, u kojoj je domaćin ekipa RK Čelika, igra se u subotu u Gradskoj areni Husejin Smajlović u Zenici.

Fotografija: Arhiva RK Čelika

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!