Kupi karte za utakmice 062 599 630

Iz Uprave RK Čelika smo obaviješteni da se utakmica 20. kola prvenstva Prve lige FBiH, u kojoj je RK Čelik domaćin, lokalni zenički derbi izmedju RK Čelika i Škole rukometa Čelik Junior igra u subotu, 9. aprila u 16 sati, u Sportskoj dvorani u Kaknju!

  • Pošto Škola rukometa Čelik Junior nije prihvatila da u petak igra u Gradskoj areni Zenica, utakmica se igra u subotu u Kaknju!
  • Nakon poraza protiv RK Kaknja prethodne subote, kada je mogao riješiti pitanje prvaka Lige prije kraja prvenstva, RK Čelik znatno uzdrman

U subotu i nedjelju u Gradskoj areni Husejin Smajlović u Zenici se organizuju takmičenja u taekwondou, pa je Uprava arene domaćinu rukometne utakmice Prve lige FBiH RK Čeliku ponudila da se prvenstvena utakmica sa RK Čelik Juniorom iz Zenice odigra u Areni, u odličnom terminu u petak uveče, 8. aprila.

Škole rukometa Čelik Junior odbila da igra utakmicu u petak

Pošto je, prema Propozicijama takmičenja, za odigravanje prvenstvenih utakmica radnim danom neophodna saglasnost gostujuće ekipe (u ovom slučaju Škole rukometa Čelik Junior), na opšte iznenađenje i RK Čelika i Uprave Gradske arene, odnosno direktora Nedima Talića, Škola rukometa Čelik Junior je odbila da igra utakmicu u petak, pa smo bili prinudjeni organizovati utakmicu van Zenice, odnosno u najbližoj dvorani koja ispunjava uslove i koja je registrovana za utakmice Prve lige, ovoga puta u susjednom Kaknju – saopštili su u informaciji za medije iz RK Čelika.

Inače, nakon što je upravo u Kaknju prethodne subote izgubljena utakmica protiv domaće ekipe RK Kakanj, kada je RK Čelik pobjedom u gostima mogao gotovo potpuno riješiti pitanje prvog mjesta i plasmana u Premijer ligu BiH, tim RK Čelika se još nije oporavio.

Trener Miki Filipović kaže:

– Poraz u Kaknju nas je strašno uzdrmao! Bili smo na domak cilja, pred osvajanjem titule i pred ulaskom u Premijer ligu BiH. Nije to sada više ona ista ekipa koja je nizala seriju pobjeda. Nećemo biti ni kompletni za ovu utakmicu, pa ulogu favorita u ovoj utakmici prepuštamo našim gostima, jer oni i tako žive za tu utakmicu. To ne znači da ćemo se mi predati, maksimalno ćemo se boriti! – kaže Filipović.

UTAKMICA RK ČELIK – RK ŠKOLA RUKOMETA ČELIK JUNIOR IGRA SE U SPORTSKOJ DVORANI U KAKNJU, U SUBOTU, 9. APRILA U 16 SATI. POZIVAMO NAVIJAČE RK ČELIKA DA NAM SE PRIDRUŽE!

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!