Kupi karte za utakmice 062 599 630

Uprava kluba

Upravni odbor kluba:

• Pane Škrbić, predsjednik  Skupštine Kluba
• Nedim Šehić, Generalni sekretar
• Seldin Rizvanović, član
• Aldin Begagić, član
• Mahir Fetić, član

 

Pane ŠKRBIĆ, predsjednik Skupštine Kluba:

IDEMO DALJE!

Pane Škrbić

Pane Škrbić

Aktuelni predsjednik Skupštine Kluba RK ,,Čelik” je Pane Škrbić, inače generalni direktor i organizator najprestižnije nagrade u Evropi – gala izbora ,,Najmenadžera i najkompanije godine u jugoistočnoj i srednjoj Evropi”. On je bio i dugogodišnji predsjednik Kluba.

Škrbić je u novom mandatu predsjednik Skupštine Kluba, a predsjednik ovog istog kluba je bio i prije nekoliko decenija, kada se RK ,,Čelik” uspješno takmičio u jugoslovenskoj Drugoj ligi Zapad.

Kada je Škrbić došao na čelo kluba prije pet godine, ekipa se iz Federalne tek plasirala u Premijer ligu BiH. Od tada pa do januara 2017. je bio predsjednik kluba i  ,,Čelik” je konstantno u samom vrhu BiH rukometa.
Biće zapamćen po tome što se iste godine, kada je prije pet godina bio prvak Federalne lige u ljeto, u jesen iste godine bio prvak jesenjeg dijela prvenstva u Premijer ligi BiH. To je još od klubova na prostorima bivše Jugoslavije pošlo za rukom jedino RK Zagrebu prije 25 godina!

U 2015. godini RK ,,Čelik” je završio prvenstvo kao drugoplasirana ekipa u Premijer ligi BiH, finalista Kupa BiH (srebrna medalja u susretu sa RK,,Borcem” u Banja Luci), a najveći podvig je plasman u Evropu – EHF Čelendžer kup, gdje se plasirao medju najbojih 16 ekipa tog takmičenja u Evropi – u osminu finala EHF Kupa.

Glavni moto predsjednika Škrbića je: uvijek ići naprijed, gdje nije važno samo učestvovati, nego pobjedjivati!

O ostalim članovima Uprave kluba uskoro ćemo pisati opširnije.