Kupi karte za utakmice 062 599 630

Utakmica 18. kola Prve rukometne lige Federacije BiH. Igrano u Gradskoj areni Husejin Smajlović u Zenici pred oko 150 gledalaca. Sudije: Jasmin Mulahasanović i Ivan Širić. Delegat Endi Ribić. Isključenja: Čelik 6 minuta, Sana 6 minuta. Sedmerci: Čelik 3 (3), Sana 3 (2).

RK ČELIK: Amir Došić (11), Ajdin Velić (2), Mevludin Čehajić, Danijel Jurić (2), Adnan Sumbuljević (3), Faris Mrako (4), Ante Dragičević (9), Tarik Kubat, Mario Filipović (1), Faris Rujanac (4), Dženan Hodžić, Velid Čelenka, Mensur Hadžić, Ajdin Starčević (1), Eldar Zukić, Ahmet Kačamaković. Trener: Ljubomir Filipović Miki.

Dva sasvim različita poluvremena utakmice

  • RK Čelik – RK Sana 7 (Sanski Most) 37:29 (poluvrijeme 14:14)
  • Još jedan korak RK Čelika ka Premijer ligi BiH, gdje Čelik drugoplasiranom na tabeli Prve lige FBiH, RK Jajcu, bježi 5 bodova
  • Dva različita poluvremena u igri Čelika: prvo veoma loše (završeno 14:14) i drugo gdje je Čelik vodio i po 11 golova razlike

U Zenici, u utakmici 18. kola, RK Čelik – RK Sana 7 (Sanski Most), dva sasvim različita poluvremena: prvo, u kome je Sana 7 bila potpuno ravnopravan protivnik lideru na tabeli RK Čeliku. U prvom poluvremenu se igralo gol za gol. Ekipe su se smjenjivale u vođstvu, a bilo je čak sedam izjednačenja rezultata. Prvo izjednačenje se desilo u 5. minutu (3:3), u 10. minuti je bilo 5:5, u 15. minuti (7:7), 17. minuti 9:9, i sve tako do poluvremena koje ja završilo rezultaton 14:14.

Golgeter RK Čelika Amir Došić

Očigledno je trener Čelika Ljubomir Filipović svojim igračima održao lekciju u pauzi na poluvremenu, pa je već nakon dva minuta igre u drugom poluvremenu bilo 17:14 za RK Čelik. Gol razlika se stalno povećavala u korist Čelika, tako da je u jednom trenutku razlika bila i 11 golova u korist Čelika.

Ipak, nakon uvođenja u igru mladih igrača pred kraj utakmice, razlika se smanjivala, tako da krajnji rezultat glasi 37:29 za RK Čelik.

Igrač i golgeter RK Čelika koji je unio pozitivne promjene u svojoj ekipi bio je Amir Došić, koji je postigao 11 golova. Ante Dragičević je postigao 9, a dva Farisa – Mrako i Rujanac- su dali po 4 gola.

U naredna dva kola dvije važne utakmice

Ovom utakmicom se RK Čelik još jedan korak primakao Premijer ligi BiH, jer drugoplasiranoj ekipi RK Jajca, nakon ovog kola, bježi za pet bodova! Naime u ovom kolu je RK Jajce kod kuće pobijedilo RK Rudar, Banovići (34:25), tako da drugolasirani RK Jajce ima 24, a RK Čelik 29 bodova.

U naredna dva kola Čelik ima dvije važne utakmice: iduće sedmice igra sa RK Kaknjom u Kaknju, sa ekipom koja je RK Čeliku i najozbiljniji konkurent za plasman u Premijer ligu, bez obzira što RK Čelik bježi Kaknju na tabeli za čitavih 7 bodova. Za 14 dana Čelik igra sa ŠR Čelik Junior u Zenici, ekipom koja se nalazi na petom mjestu prvenstvene tabele Prve lige Federacije.

Filipović: Idemo dalje do konačnog cilja

Trener Filipović je nakon utakmice izjavio:

– Svaka utakmica je teška, pogotovo kad vam je u svakoj utakmici cilj pobjeda i samo pobjeda. Već pet kola proljetnog dijela prvenstva mi smo ”nanizali” svih pet pobjeda. Mi smo ostvarili cilj i idemo dalje. Imamo dvija važne utakmice u dva naredna kola i već razmišljamo o tome! – rekao je Filipović. Idemo dalje do konačnog cilja….

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!