Kupi karte za utakmice 062 599 630

Nakon sjajne pobjede RK Čelika u prvom kolu Premijer rukometne lige BiH u Cazinu protiv RK Krajine (33:30) prošlog vikenda, sve misli, oči i akcije u taboru RK Čelika su usmjerene ka subotnjem derbiju (17. septembra) u Gradskoj areni Zenica, gdje im je gost odlična ekipa RK Vogošće.

„Odlično smo radili ove sedmice i spremali se za utakmicu protiv sjajne ekipe RK Vogošće, koju izuzetno cijenimo i respektujemo. RK Vogošća je sastavljena od najboljih igrača koji igraju u Premijer ligi BiH i oni u Zenicu dolazi kao favoriti i sa velikim imperativom pobjede, pošto su protiv HRK Zrinjskog u Vogošći u prethodnom kolu, mimo očekivanja, ostvarili samo neriješen rezultat. Medjutim, njihov imperativ pobjede u Zenici može biti naša šansa,” rekao je na press konferenciji Bojan Crnomarković, šef stručnog štaba RK Čelika.

Jedan od ponajboljih igrača RK Čelika Marko Pandžić je u Čelik došao upravo iz RK Vogošće i ističe:

Marko Pandžić, bek RK Čelika„Nepisano je pravilo da se protiv svoje bivše ekipe igra najbolje! Ja sam u RK Čeliku prezadovoljan atmosferom, ukupnim stanjem i trenažnim procesom i daću sve od sebe da moja bivša ekipa „položi oružje” u Gradskoj areni u Zenici,” kaže Marko Pandžić.

Golman Čelika Enes Sirčo, koji je dobro branio u Cazinu, je istakao da je atmosfera u ekipi odlična i da RK Čelik spremno dočekuje meč sa Vogošćom.

„RK Vogošću jako respektujemo, ali ih se ne bojimo!”, rekao je Sirčo.

Idemo na pobjedu protiv izuzetno jake Vogošće!

Ranko Božić, dvadesetogodišnji igrač RK Čelika koji je dobio poziv selektora za reprezenatciju BiH – U-21, kaže:

„Daćemo sve od sebe u utakmici sa RK Vogošćom! Ja i moji saigrači ćemo „ginuti” za svakom loptom! Sretan sam i ponosan i to mi je motiv više – što sam dobio poziv selektora Jasmina Mrkonje i što ću nositi dres U-21 reprezentativca BiH. Ranije sam nastupao i za reprezentacije BiH U-16 i U-18.”

Inače, opšte raspoloženje igrača i stručnog štaba Čelika je da „RK Vogošća u Zenici mora pasti!”

Uprava kluba, igrači i treneri pozivaju navijače RK Čelika i ljubitelje rukometa da u što većem broju u subotu dođu u Gradsku arenu u 18 sati i podrže svoj klub u ovoj istorijskoj utakmici, da podrže novi, podmlađeni, poletni Čelik koga predvodi doajen zeničkih rukometaša, Aldin Begagić.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!