Kupi karte za utakmice 062 599 630

RK Čelik pobijedio RK Krajinu u Cazinu rezultatom 33:30

U prvom kolu Premijer rukometne lige sjajna pobjeda Čelika u Cazinu: RK KRAJINA – RK ČELIK 30:33 (13:17)

Utakmica igrana u dvorani Sportskog cetra u Cazinu pred oko 500 gledalaca:
Sudije Zoran Raca i Miroslav Rakar (oba iz Banja Luke).
Sedmerci: za RK Krajinu 10 (6), a za RK Čelik 6(6).
Isključenja: Krajina 2 minuta, a Čelik čak 14 minuta!

RK ČELIK: Samir Lilić (odbranio 3 penala), Jasmin Omerović, Adnan Begagić, Hamza Hadžić (2), Amar Kobilica, Enes Sirčo (12 odbrana, plus odranio jedan penal i postogao jedan gol u posljednjoj sekundi utakmice), Edvin Begović (2), Ranko Božić (4), Ajdin Tufekčić, Aldin Begagić 8 (6 golova iz penala), Almir Balaš (1), Nikola Grahovac (2), Enes Skopljak (5) i Marko Pandžić (8). Trener: Bojan Crnomarković.

Sjajna igra novog Čelika i odlična pobjeda na startu prvenstvene sezone protiv favorizovanog domaćine RK Krajine u Cazinu.

RK Krajina se grčevito borila svih 60 minuta, dobro parirala raspoloženom Čeliku, ali nisu postigli ništa više tokom utakmice od približavanja Čeliku na jedan gol razlike. A Čelik je vodio i po 6 golova razlike. Igrači Čelika su striktno izršavali upute sa klupa novog Šefa stručog štaba Bojana Crnomarkovića, a svi koji su ulazili u igru su odlično odradili svoj posao.

Kuriozitet je da je golman Čelika Samir Lilić ušao samo tri puta u igru da bi branio penale i sva tri puta je odbranio udarce sa sedam metara!
Drugi kuriozitet vezan je takodje za golmana – Enesa Sirču koji je, praktično nakon što je odbranio udarac napadača Krajine, uočio da je gol domaćina prazan i sa posljednjim zviždukom za kraj utakmice postigao i posljednji, tridesetreći gol za Čelik.

Sve u svemu: odlična, borbena, prava prvenstvena utakmica koja je ohrabrila tim Čelika pred debi utakmicu naredne subote u Zenici protiv jake ekipe RK Vogošća.

„Čestitam igračima i Stručnom štabu Čelika na borbenosti i požrtvovanosti i sjajnoj i važnoj pobjedi u gostima! I pored činjenice da nemamo adekvatnu podršku Gradske uprave, RK Čelik je ponovo „onaj stari”, sa novom, mladom i poletnom ekipom, novim stručnim štabom, sa ekipom koja ulaže maksimum u borbi za svoj grad”, izjavio je Pane Škrbić, predsjednik RK Čelika.

Igrači i Uprava Čelika pozivaju sve ljubitelje sporta na subotnji derbi (17. septembra) u Gradskoj areni na utakmicu sa starim rivalom RK Vogošćom.

 

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!