Kupi karte za utakmice 062 599 630

RK Čelik nije nadigran – bodovi idu u Vogošću!

  • Čelikovi rukometaši dobro su se nosili sa ekipom koja ima najveći budžet u Premijer ligi BiH, ali su na samom kraju (uz pomoć i sudija) kapitulirali
  • RK Čelik – RK Vogošća 31:36

Utakmica igrana u Gradskoj areni Zenica, pred oko 500 gledalaca (od čega pedesetak navijača „Robijaša”).
Rezultat: 36:31 za RK Vogošću (poluvrijeme 17:17).
Sudije: Eldan Hurić i Goran Smajlović (oba Sarajevo).
Delegat: Zdenko Alpeza (Mostar).
Sedmerci: za RK Čelik 4 (3), a za RK Vogošću 7 (7).
Isključenja: Čelik 12 minuta, a RK Vogošća 8 minuta.

RK ČELIK: Lilić, Omerović, Adnan Begagić, Hadžić (5), Kobilica, Babić, Sirčo (3 odbrane), Begović (3), Božić (4), Tufekčić (5 odbrana), Aldin Begagić (8, 4 iz pednala), Balaš, Grahovac, Skopljak (1), Duvnjak, Pandžić (10). Trener: Bojan Crnomarković.

RK VOGOŠĆA: Šabanović (15 odbrana), Haslejić (2 odbrane), Džinović, Bečić (3), Korjenić (3) Međić 15 (7 iz penala), Pekić (2), Tufekčić (1), Geko (4), Jelačić, Divković (4), Kreso, Kadrić, Dedajić (1), Smajlbegović (3), Đapo. Trenar: Danijel Riđić.

Odlična, prava prvenstvena utakmica na otvaranju prvenstvene sezone u Gradskoj areni Zenica, pred oko 500 gledalaca, koji su uživali u dobrom rukometu. Mlada i poletna ekipa Čelika, dobro vođena sa klupe od strane trenera Bojana Crnomarkovića, u prvoj utakmici pred svojom publikom, ostavila je odličan utisak.

„U odnosu na proljetni dio prvenstva ovo je odlična, poletna, brza i borbena igra mlade Čelikove ekipe, za razliku na onu raniju, stariju postavu koju sam gledao u pretohodnim prvenstvima. Ova ekipa ima novi pristup i požrtvovanost, nikad se ne predaje i Čelik može očekivati sve bolje i bolje rezultate u nastavku prvenstva”, prokomentarisao je igru Čelika dobar poznavalac rukometa i delegat na ovoj utakmici Zdenko Alpeza.

U suštini, tri su osnovna razloga da Čelik u ovoj utakmici, a malo je nedostajalo da to ostvari, nije slavio protiv favorizove i po imenima „izvikane” ekipe RK Vogošća, koja će morati mnogo bolje igrati ako želi osvojiti najavljeno i planirani prvo mjesto u Premijer ligi BiH.

Razlozi poraza

1. Katastrofalne odbrane Čelikovih golmana. Na golu su se izmijenjala sva tri golmana, od kojih je Enes Sirčo bio najduže i ostvario svega tri odbrane, Semir Lilić nije imao nijednu, a Ajdin Tufekčić je imao pet obrana. To nije ni blizu dovoljnog, pogotovu kad je istovremeno na golu RK Vogošće pravi, iskusni golman Adnan Šabanović, sa 15 odbrana!

2. Blago navijanje sudijskog para Hurić-Smajlović za favorizovanu gostujuću ekipu, koji su posebno u „posljednjoj četvrtini” utakmice ocjenjivali da, dok Vogošća nije osvarila četiri-pet golova razlike, ono što je bio prekršaj pred Čelikovim golom za goste, istovremeno nije bio prekršaj pred golom RK Vogošće za domaću ekipu.
Činjenica je da su sudije ,,svirale” svega četiri penala za Čelik (i to 3 pred sami kraj utakmice kad je vođstvo Vogošće bilo stabilno sa 3-4 gola razlike, a da su sudili i za Čelik po kriterijima kako su dosuđivali za Vogošću, trebalo je biti još minimalno tri penala za Čelik). Za Vogošću su dosudili 7 penala!
Takođe, nejednak kriterij sudijskog para Hurić-Smajlović je bio i kod isključenja: za Čelik je dosuđeno 12 minuta, a za Vogošću 8 minuta neigranja, iako je odbrana Vogošće igrala mnogo oštrije i grublje od Čelikove.

3. Najveći budžet RK Vogošće u Premijer ligi BiH obezbijedio joj je da ta ekipa ima daleko dužu klupu od Čelikove, što znači najmanje po dva dobra igrača na svakoj poziciji.

U subotu – u Banja Luci

Na kraju, RK Čelik može biti zadovoljan igrom, izuzev igre golmana, ali ne i rezultatom utakmice. Evo šta su nakon utakmice rekli glavni akteri:

Bojan Crnomarković, trener Čelika:

Čestitam RK Vogošći na pobjedi! Nas su „ukopali” golmani, koji gotovo da nisu imali odbrana. Zadovoljan sam, borbenošću i zalaganjem mojih igrača.
Vogošću treba zaboraviti – idemo dalje!”

Danijel Riđić, trener Vogošće:
„Možda su moji igrači u početku malo i neopravdano potcijenili ekipu Čelika, koja ima solidan mladi tim. Čelik me pozitivno iznenadio i malo ko će odavde iz Zenice odnijeti bodove!”, izjavio je Ridžić.

Naredne subote rukometaši Čelika imaju teško gostovanje u Banja Luci kod najtrofejnije ekipe u Bosni i Hercegovini – RK Borca.

„Idemo u Banja Luku da se nadigravamo. Borac veoma cijenimo, ali se unaprijed ne predajemo”, poručio je ponajbolji Čelikov rukometaš Marko Pandžić.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!