Kupi karte za utakmice 062 599 630
  • u Banja Luku bez bijele zastave
  • za Banja Luku ekipa kompletna

U trećem prvenstvenom kolu Premijer lige BiH u rukometu rukometaši RK Čelika gostuju u Banja Luci kod kluba sa najvećom rukometnom tradicijom u Bosni i Hercegovini – kod RK Borca.

„Borac je svakako tim za respekt i poštovanje, sa najviše titula i međunarodnih trofeja u BiH u rukometu, ali mi u Banja Luku ne idemo sa „bijelom zastavom”, kaže Bojan Crnomarković, šef stručnog štaba RK Čelika, koji je deset godina branio boje i bio kapiten tima iz Banja Luke. „Radili smo ove sedmice ozbiljno i žestoko i pripremali se za Borac. Borićemo se do maksimuma za što povoljniji rezutat”, kaže Crnomarković.

I pored toga što su neke igrače ove sedmice „mučile” stomačne viroze (Enes Sirčo, Ajdin Tufekčić, Amar Ćerim), do subote će svi biti spremni za banjalučki nastup tako da u Banja Luku ekipa putuje kompletna: golmani su Enes Sirčo, Ajdin Tufekčić i Semir Lilić, bekovi – Marko Pandžić, Ranko Božić, Hamza Hadžić, Amar Kobilica, Adnan Begagić i Nikola Grahovac, krila – Edvin Begović, Enes Skopljak, Milan Duvnjak, Jasmin Omerović i Mustafa Babić i pivotmeni – Adin Begagić i Almir Balaš.
Enes Sirčo, golman

 

„Borac je izuzetna ekipa, ali istovremeno i inspiracija za našu dobru igru. Ostavićemo srce na terenu, a red je da i mi golmani u Banja Luci „proradimo”, kaže Enes Sirčo, prvi golman ekipe RK Čelika.

 

Utakmica u Banja Luci se igra u subotu 24. septembra u 17:00 sati. Sudije su Begić i Knezović iz Mostara, a delegat utakmice je Arijana Vojić iz Bihaća.

 

naslovna slika: Facebook

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!