Kupi karte za utakmice 062 599 630

RK BORAC – RK ČELIK 40:28 (19:15)

Dvorana OŠ Borislav Stanković u Banja Luci.
Gledalaca oko 400.
Utakmica RK Borac – RK Čelik 40:28 (19:15).
Sudije: Dražen Begić i Andrija Knezović (oba Mostar).
Delegat: Arijana Vojić (Bihać).
Sedmerci: RK Borac 4 (3), RK Čelik 4 (4).
Isključenja. RK Borac 8 minuta, RK Čelik 8 minuta.

RK BORAC: Beširević (3 odbrane), Memić (5), Grahovac (2), Đurđević (1), Hercegovac, Dančić (1), Bubić, Efendić (13 odbrana), Nježić (8), Majić (4), Lončar (7), Čelić (2), Šešić (2), Vukičević 8). Trener: Ratko Đurković.

RK ČELIK: Lilić (2 odbrane), Omerović, Adnan Begagić (4), Hadžić (5), Kobilica, Babić, Sirčo (6 odbrana, 1 penal), Begović (3), Božić (3), Tufekčić, Aldin Begagić (6), Grahovac, Skopljak (3), Duvnjak, Pandžić (4). Trener: Bojan Crnomarković.

Rukometaši Čelika iz Zenice su na gostovanju u Banja Luci u igru ušli sa dosta nervoze i respekta prema domaćinu, što je vrlo dobra ekipa RK Borca znalački iskoristila i povela sa 3:0, a u desetoj minuti igre RK Borac vodi sa 8:2.
Nakon tog rezultata RK Čelik se konsoliduje i pred kraj poluvremena smanjuje rezultat na svega dva gola razlike, da bi se na poluvrijeme ipak otišlo sa četiri gola razlike (19:15 za Borac).

poraz-rk-celika-u-banja-luci-2

RK Borac-RK Čelik, foto: Ante Vučić/sportsport.ba

Drugo poluvrijeme odvijalo se u znaku Borca, a posebno nakon 35. minute i povrede i napuštanja igre od strane Ranka Božića, U-21 reprezentativca BiH (povreda ramena). Do tada je Božić imao učinak 3/3. Krajnji rezultat je bio visokih 40:28 za Borac.

„Ovo je najbolja igra RK Borca u posljednja tri kola! Obzirom na dobru igru Čelika, rezultat je malo previsok! Očigledno je da smo mi imali dobar, a RK Čelik loš dan”, rekao je Vladimir Branković, direktor RK Borca.

U ekipi Borca odličan je bio Danijel Vukičević, koji je prvi put nakon registracije zaigrao za Borac i zabio 8 golova, koliko je dao i Miloš Nježić, dok je Miloš Lončar dao 7 golova, a Elis Memić 5.

Kod Čelika najviše golova je postigao Aldin Begagić – 6, od čega 4 iz penala. Hamza Hadžić je postigao 5, a Adnan Begagić i Marko Pandžić po 4 gola.

„Današnji dan je počeo sa pehovima. Najprije je pouzdani odbrambeni igrač Čelika Almir Balaš ostao u postelji u Zenici sa visokom temperaturom. Sa visokom temperatorum je u Banja Luku krenuo i golman Enes Sirčo, koji je pod temperaturom dobio priliku da brani u drugom poluvremenu. Treći peh je teška povreda ramena početkom drugog poluvremena jednog od boljih igrača Čelika, Ranka Božić u 35 minuti, tako da bez Balaša i sa bolesnim odnosno povrijeđenim Sirčom i Božićem nije se moglo više protiv jakog RK Borca”, kažu u RK Čeliku.

Ranko Božić će sutra potražiti pomoć u zeničkoj kantonalnoj bolnici, kada će se znati njegovo zdarvstveno stanje i činjenica do kada će (eventualno) pauzirati zbog povrede.

U subotu 1. oktobra RK Čelik u Gradskoj areni dočekuje uvijek opasnog protivnika ekipu RK Maglaja, gdje ništa drugo osim pobjede za Čelikovce ne dolazi u obzir.

foto: sportsport.ba/Ante Vučić

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!