Kupi karte za utakmice 062 599 630
  • i trener Crnomarković i igrači kažu da se „pobijediti mora”

U subotu, 1. oktobra u 18 sati u Gradskoj areni Zenica rukometaši Čelika dočekuju odličnu ekipu RK Maglaja u okviru četvrtog kola Premijer lige BiH.

„Radimo odlično, treniramo dva puta dnevno, ali imamo milion problema!”, kaže Bojan Crnomarković, šef stručnog štaba RK Čelika. „Mladi reprezentativac U-21 BiH reprezentacije Ranko Božić je „zaradio” povredu ramena u utakmici u Banja Luci protiv RK Borca prethodne subote i, prema nalazu ljekara, biće van terena oko mjesec i po. Marko Pandžić i Almir Balaš ne treniriju i pod ljekarskom su terapijom i tretmanom fizioterapeuta zbog bolova u leđima. Golman Enes Sirčo, koji je imao jaku gripu, se još nije potpuno oporavio. Jednostavno rečeno: potpuno smo desetkovani, ali to što ima zdravih igrača – moraće dobro zapeti, jer mi u Zenici moramo pobijediti RK Maglaj!”

Bojan Crnomarković

Ako se svemu gornjem doda činjenica da je Amar Kobilica dobio posao u Policiji i da više neće igrati rukomet, dobija se potpuna slika trenutnog igračkog kadra u RK Čeliku.

„Ima nas koliko nas ima! Moramo „pregaziti” Maglaj”, kaže kapiten i najbolji igrač RK Čelika, Aldin Begagić, a s njim se slaže i Almir Balaš, koji ističe:

„Bez obzira na povredu, stisniću zube i zajedno sa suigračima dati sve od sebe da tri važna boda ostanu u Zenici!

Uprava i rukometaši Čelika pozivaju ljubitelje rukometa:

DOĐITE U SUBOTU 1. OKTOBRA U 18 SATI U GRADSKU ARENU ZENICA I PODRŽITE NAS!

naslovna slika: RK Maglaj, foto Edin Kendić/maglajinfo.com

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!