Kupi karte za utakmice 062 599 630

Rukometni klub Čelik sa zadovoljstvom obavještava zeničku i BH sportsku javnost da će u drugom dijelu sezone u Premijer ligi BiH funkciju prvog trenera u zeničkom klubu obavljati Seldin Rizvanović. Rizvanović će na ovoj poziciji naslijediti Bojana Crnomarkovića kojemu je u dosadašnjem dijelu sezone bio asistent.

Rizvanović je profesor sporta i tjelesnog odgoja, rukometom se bavi od 1995.godine. Čelikov je pionirski prvak iz 1997 godine I prošao je školu rukometa i sve selekcije u zeničkom Čeliku, uglavnom na stadionu “Papirna” . Nakon srednje škole karijeru nastavio u RK “Željezničar” iz kojeg je debitovao za mladu U21 reprezentaciju BiH, nakon toga nastavio karijeru u RK “Maglaj”-u.

Nakon par godina  neigranja u Čelik se vratio 2008/9.g., na poziv tadašnjeg šefa stručnog štaba g. Vladimira Zeljke, da pomogne svom Klubu u borbi za ulazak u Premijer ligu. Od 2008.god. rukometnu karijeru nastavlja kao trener juniora. Period od 2010 do 2016 godine u Klubu obnaša funkcije trenera omladinskih selekcija, koordinatora omladinskih selekcija, pomoćnog trenera u seniorskom timu, kondicionog trenera.

Pored fakultetske diplome imao je priliku učiti “zanat” od priznatih trenerskih stručnjaka poput Antović Zdenke, Savčić Milanka, Skopljak Senada, Bašić Adnana, Begovac Mehmeda a mjesto šefa stručnog štaba je naslijedio od magistra sporta Bojana Crnomarkovića. U pomenutom rozdoblju je sa omladinskim i seniorskim selekcijama zabilježio značajne rezultate u Premijer ligi, KUP-u (vice prvak 2015), izlazak RK “Čelika” po prvi put na evropsku scenu u Challenge Cup-u.

seldin-rizvanovic

Iako mu je i prethodnih godina u nekoliko navrata bilo nuđeno mjesto prvog trenera u Čeliku, Rizvanović se sada odlučio da preuzme “vruću” stolicu šefa struke crno-crvenih, na taj način pokazujući još jednom vjernost i odgovornost prema klubu u kojem je ponikao, svjestan velikog izazova koji ga očekuje a to je opstanak u društvu najboljih.

Našem igraču i treneru želimo puno sportske sreće i uspjeha u daljem radu jer vjerujemo da je Čelik angažmanom Rizvanovića dobio izuzetnog trenera, Zeničanina koji je u dosadašnjoj karijeri na mnogo načina ličnim angažmanom doprinosio razvoju rukometa ali i sporta u našem gradu!

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!