Kupi karte za utakmice 062 599 630

U holu Arene Zenica održana je press konferencija Rukometnog kluba Čelik. Teme ove konferencije bile su predstavljanje igrača i stručnog štaba pred nastavak sezone, te aktuelna situacija i nova kadrovska rješenja u rukometnom klubu Čelik.

Prisutnim su se obratili Pane Škrbić, dosadašnji predsjednik RK Čelik, Sanel Hasanović, novi predsjednik Upravnog odbora RK Čelik, Seldin Ruzvanivić, novi šef stručnog štaba, te Aldin Begagić, kapiten i sportski direktor Čelika.

Na današnjoj press konferenciji svoj odlazak sa mjesta predsjednika kluba potvrdio je Pane Škrbić. On će u narednom periodu, od 01.01.2017.godine, obavljati samo funkciju predsjednika Skupštine kluba. Istakao je, pored ostalog, da je Čelik stabilan klub, koji je u zadnjih 6 godina postigao najbolje rezultate u Čelikovih 66 godina postojanja i prvo učešće u međunarodnom takmičenju uz plasman među 16 ekipa u Čelendž Kupu.

Naglasio je, da i pored teške finansijske situacije u klubu i većini bh klubova i sportova, Čelik izvršava svoje finansijske dugove uz pomoć sponzora, nema dugova prema nikome, osim malog duga za prevoz.

Predstavio je nova kadrovska rješenja: Novi predsjednik Upravnog odbora je Sanel Hasanović, ekipu će sa klupe predvoditi Seldin Rizvanović, a kapitensku traku će nositi Aldin Begagić. Na polovini drugog mandata UO, neki njegovi članovi su smjenjeni, a došli su novi ljudi.

Škrbić je istakao povratak u klub Edina Beganovića, koji će dosta pomoći oko borbe za što bolji plasman u tekućem prvenstvu.

Sanel Hasanović, novi predsjednik UO govorio je o igračkim promjenama. Klub su napustili Enes Sirčo, golman, Nemanja Bezbradica, Ranko Božić i Nikola Grahovac. Pored igrača, klub je napustio sporazumno i glavni trener kluba Bojan Crnomarković.

Novi igrači su, pored povratnika u ekipu Edina Bajramovića, Semir Zvekić koji je nastupao za Slogu iz Doboja, Marko Dramac (golman) i Mahir Burić bivši igrači sarajevske Bosne, zatim trojica igrača iz Žepča: Slaven Barbarić, Marko Mrkonjić i Damir Čoruša (golman).

Hasanović kaže da je Stručnom štabu trenutno na raspolaganju 19 igrača uz 4 juniora, koji su priključeni prvom timu RK Čelik.

igraci-rk-celika

Igrači RK Čelik

Novi šef stručnog štaba, Seldin Rizvanović, ističe da mu je jedini uslov bio da igrači budu zadovoljeni, ne boji se rada, garantuje borbenost i izgaranje na terenu. Ne sumnja u opstanak u ligi i do kraja sezone vidi borbu kluba za gornji dio tabele.

Kapiten Aldin Begagić je poželio dobrodošlicu novim igračima i obećava ispunjenje zacrtanih ciljeva kluba.

Od 9.januara 2017.godine ekipa trenira u Areni Zenica, a 22. januara 2017.učestvovaće na turniru u Zavidovićima, na kojem će pored Krivaje igrati još Izviđač, Vogošća i Čelik.

Prvenstvo se nastavlja 03.februara kada će Čelik u Areni dočekati ekipu Krajine iz Cazina, koja nakon 13. kola ima samo četiri osvojena boda. Čelik, nakon jesenjeg dijela sezone, dijeli 9. – 11.mjesto na tabeli sa 15 bodova (5 pobjeda i 8 poraza).

Tekst i foto E.Imamović za Zenicablog

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!