Kupi karte za utakmice 062 599 630

U press centru Arene Zenica održana je press konferencija Rukometnog kluba Čelik iz Zenice. Povod za press utakmica 14.kola Premijer lige BiH, sezona 2016/2017 u kojoj se sastaju domaći RK Čelik i RK Krajina iz Cazina. Prisutnim su se  obratili Seldin Rizvanović, šef stručnog štaba Čelika i Ajdin Tufekčić, golman Čelika.

Press je otvorio Sanel Hasanović, novi predsjednik kluba, koji je u uvodu rekao na je na rasporedu utakmica 14.kola prvenstva protiv ekipa Krajine iz Cazina, igra se u sportskoj dvorani na Bilmišću u 19 sati. Ulaz je 3 KM. Kao što je poznato, nastavak prvenstva je pomjeren za sedam dana zbog određenih problema u Rukometnom savezu, pa će 10. februara i službeno krenuti drugi dio Premijer lige BiH za sezonu 216/2017.
Seldin Rizvanović, novi šef stručnog štaba, kaže da im je svaka utakmica do kraja prvenstva derbi i da će se u svakoj boriti za pobjedu.

Ekipa je dobro pripremljena psihički i taktički. Odigrali smo pet pripremnih utakmica i sve smo izgubili i rezultat tih utakmica nije bitan, jer smo isprobavali mogućnosti igrača i uspjeli smo ih sačuvati od povreda, tako da je ekipa kompletna. U ovim utakmicama dobili smo prvog golman u Ajdinu Tufekčiću, djetetu Čelika, koji će biti prvi golman Čelika u nastavku prvenstva. U sutrašnjoj utakmici treba dati sve od sebe, jer smo maksimalno motivisani i ne smijem pomisliti da izgubimo. Nakon ove utakmice čekaju nas četiri teške utakmice (Vogošća, Borac, Maglaj i Zrinjski), nakon kojih će biti mnogo jasnija situacija u pogledu naših mogućnosti-, kazao je, pored ostalog, Rizvanović.

On ističe da je Krajina ostala bez svoga najboljeg igrača, koji je prešao u Krivaju, ali su doveli bivšeg igrača Čelika, Nemanju Bezbradicu i jednog igrača iz Prijedora. Smatra da Krajina ima četiri kvalitetna igrača, ali da Čelik ima puno dužu klupu sa 8-9 iskusnijih igrača i nekoliko mlađih igrača.

Rizvanović poziva navijače da dođu u petak u 19 sati na Bilmišće i da ih podrže, a za igranje na Bilmišću  odlučili su se na zahtjev igrača zbog mogučnosti za stvaranje bolje atmosfere i navijanja.

Ajdin Tufekčić, prvi golman Čelika, zahvalio se treneru Rizvanoviću na povjerenju, koje će mu ukazati u nastavku prvenstva i nada se i protiv Krajine dobrim odbranama i pobjedi uz podršku publike, kao osmog igrača. Očekuje tešku utakmicu u kojoj ne smiju kiksati, jer su, kako kaže, favoriti i uz podršku sa tribina pobjeda ne bi smjela doći u pitanje. Poziva navijače da dođu da ih podrže.

Utakmica između Čelika i Krajine igra se u petak 10.02.2017. u dvorani na Bilmišću sa početkom u 19 sati. Ulaz je 3 KM.

Iz lige je istupila ekipa Hercegovine, pa će liga u nastavku brojati 13 klubova i u svakom kolu jedna ekipa će biti slobodna. Ovaj put slobodna je ekipa Krivaje.

Parovi 14.kola, (10./11.02.2017.god.):

RK Čelik – RK Krajina
RK Derventa – RK Sloga
RK Bosna – RK Prijedor
RK Goražde – RK Konjuh
RK Zrinjski – RK Vogošca POLJINE HILLS
RK Maglaj – RK Borac m:tel

autor teksta i slike: Zenicablog (Imamović)

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!