Kupi karte za utakmice 062 599 630

U Zavidovićima je juče, 22.01. odigran Treći Memorijalni rukometni turnir „Vedad Muminović-Vedo“, povodom treće godišnjice od prerane smrti i u znak sjećanja na talentovanog rukometaša Krivaje Vedada Muminovića Vede (1996.-2014.). Utakmice su igrane u sportskoj dvorani u Zavidovićima.

Na turniru su učestvovali aktuelni prvak BiH i učesnik Seha lige RK IZVIĐAČ CO iz Ljubuškog, jesenji prvak Premijer lige BiH RK VOGOŠĆA Poljine Hils, RK ČELIK iz Zenice, te domaćin i organizator turnira, Krivaja iz Zavidovića.

Pobjednik turnira je RK Izviđač CO iz Ljubuškog, koji je u finalu bio bolji od RK Vogošća Poljine Hils, treća je RK Krivaja, a četvrti zenički RK Čelik.

Rezultati polufinala:

Krivaja – Vogošća Poljine Hils 26:33
Izviđač CO – Čelik 36:24
Utakmica za 3.mjesto:
Krivaja – Čelik 31:28
Finale:
Izviđač CO – Vogošća Poljine Hils 32:31

zavidovici-turnirZa najperspektivnijeg mladog igrača proglašen je Edin Klis (Krivaja), najbolji golman Riad Polić (Krivaja), najefikasniji Josip Šarac (Izviđač CO), najbolji igrač Taruk Međić (Vogošća Poljine Hils).
Organizacioni odbor turnira, na čelu sa predsjednikom RK Krivaja Azminom Karanovićem i Nedžadom Muminovićem, ocem rahmetli Vede, zaista se potrudio pa je, na treći po redu Memorijalni turnir doveo najbolje klubove iz naše države.

Plan organizacionog odbora turnira je da ovaj turnir preraste u jedan od najkvalitetnijih Seniorskih turnira u BiH i regionu, gdje će, pored najboljih klubova, turnir suditi i najbolje sudije iz naše zemlje.

Tekst E.Imamović za Zenicablog
Foto RK Krivaja Zavidovići

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!