Kupi karte za utakmice 062 599 630
  • Zenički RK Čelik je pobijedio večeras ekipu RK Krajina iz Cazina. Utakmica je završena zasluženom pobjedom Čelika, rezultatom  35:32 (16:15).

RK ČELIK – RK KRAJINA 35:32;
Dvorana na Bilmišću u Zenici;
Početak u 19 sati;
Gledalaca: oko 300.
Sudije: Nedim Arnautović i Aleksandar Jović, komesar Haris Bradarić.

Zenički RK Čelik je pobijedio večeras ekipu RK Krajina iz Cazina. Utakmica je završena zasluženom pobjedom Čelika, rezultatom  35:32 (16:15).

RK ČELIK: Dramac Marko, Jasmin Omerović 1, Marko Mrkonjić, Adnan Begagić 1, Hamza Hadžić 2, Mahir Burić 3, Faris Mrako, Edin Bajramović 4, Damir Čoruša, Edvin Begović 6, Ajdin Tufekčić (16 odbrana), Aldin Begagić 3, Semir Zvekić, Miđan Šećibović, Enes Skopljak 8, Marko Pandžić 7.  (Trener Seldin Rizvanović);

RK KRAJINA: S.Subotić, J.Husić, A.Rekić, N.Bezbradica 1, S.Savić 14, A.Lipović 2, D.Hošić 3, R.Dervišević, A.Durić, E.Bašagić 1, E.Beganović, H.Nuhanović, B.Nadarević 3, M.Blagojević 4, M.Stojisavljević 4, M.Salkić. (Trener Mensur Osmanagić);

Najefikasniji kod Čelika: Enes Skopljak 8, Marko Pandžić 7, Edvin Begović 6 golova;
Najviše golova za Krajinu postigli: Srđan Savić 14, te Mladen Blagojević i Marko Stojisavljević po 4 gola;

Sedmerci za Čelik: 8 (6); Sedmerci za Krajinu: 4 (4) ; Isključenja: Čelik (12′ ),  Krajina ( 12′ );

Novi predsjednik RK Čelika, Sanel Hasanović,je pred početak utakmice uručio dres i prigodan poklon nekadašnjem golmanu ovog kluba Ubertinu Kovačeviću, koji je obolio, te se nalazi u invalidskim kolicima.

U prvom poluvremenu ekipe su se smjenjivale u vođstvu. Gosti su imali pet puta minimalnu prednost od jednog gola, a Čelik 10 puta po gol prednosti i dva puta po dva gola prednosti. Na odmor se otišlo sa minimalnom prednošću domaćih od 16:15.

Čelik je krenuo odlučnije u drugom poluvremenu i u 42.minuti je + 5 za domaće (24:19).

Nastavili su domaći dobro igrati, nošeni navijanjem domaće publike u 46. minuti golom sjajnog Begovića imali su u plusu šest golova (26:20). Zahvaljujući golmanu Ajdinu Tufekčiću, večeras odličnom na golu domaće ekipe (ukupno 16 odbrana), Zeničani u 50.minuti vode rezultatom od sedam golova prednosti, 28:21, te 29:22 i 32:25, što je i najveća prednost na utakmici.

strecing-pred-utakmicu-rk-celikU posljednjih 6-7 minuta trener domaćih Rizvanović uvodi nekoliko igrača koji imaju manju minutažu. U izjavi na kraju utakmice u vezi ovih izmjena rekao nam je da je to uradio da i ovi momci osjete utakmicu, da mogu, ako zatreba, uskočiti u tim, jer je klupa kratka sa iskusnim igračima. Bio je svjestan da je bilo malo opasno, jer su se gosti bili primakli na dva gola zaostatka (34:32) u zadnjoj minuti. Kazao je da nema ništa od igrača, ako bar malo ne nastupa.

Najbolji pojedinci u domaćoj ekipi bili su Enes Skopljak sa osam, Marko Pandžić sa sedam, te Edvin Begović sa šest postignutih golova, a kod gostiju nezadrživ je bio Srđan Savić sa 14 golova.

Trener gostiju je pohvalio domaće igrače za fer i sportsku borbu i čestitao je Čeliku na zasluženoj pobjedi.

Ovo je Čelikova šesta pobjeda u prvenstvu uz osam poraza, a Krajini dvanaesti poraz.
U narednom, 15. kolu RK Čelik gostuje kod ekipe Vogošće Poljine Hils.

Čestitke rukometašima Čelika na ovoj zasluženoj pobjedi!

Tekst i foto: E.Imamović za Zenicablog

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!