• Stvaramo tim za Evropu
  • Ugovori sa igračima
  • Protiv RK Krajine – idemo na pobjedu!

Večeras je predsjednik RK Čelika Pane Škrbić održao sastanak sa igračima Kluba na temu daljnjeg jačanja Kluba i stvaranja evropskog tima u Zenici, tima spremnog za plasman u Premijer ligu i Evropu. Svi učesnici sastanka (a bilo je prisutno 20 igrača) su izrazili spremnost i odlučnost da stvaraju novi, evropski rukometni klub i tim.

Pohvale najvrijednijim

Odmah na početku sastanka je ocijenjeno da ovaj Klub ima sve uslove, znanje, rad i spremnost da postiže najveće ciljeve. U tom smislu maksimalno je mobilisan cijeli kolektiv, a presjednik Kluba Pane Škrbić je iskoristio priliku i da pohvali one najvrijednije:

”Želim da pohvalim one najmarljivije za rad, red, dsiciplinu, za ponašanje, odnos prema Klubu, kolegama, prema upravi i treneru i za redovnost prisustva te odličan rad na trenizima. Generalno nemam primjedbi na rad ekipe u cjelini, ali želim posebno da pohvalim Adija Pašalića i Farisa Mraku sa 100 odstotnim prisustvom svim trenizima u posljednjih mjesec dana, Adanana Begagića, Adnana Sumbuljevića i Muamera Kaljića koji su imali svega nekoliko opavdanih odsustva i 95 odsto prisustvo na trenizima, te Jasmina Omerovića sa 90 odsto prisustva. Želim da taj spisak pohvaljenih na narednom sastanku za ovaj mjesec bude mnogo veći. Čestitam na tome što ste postali ”jedna duša”, homogen tim dobrih prijajatelja. Tako trebate nastaviti”, rekao je na početku sastanka Pane Škrbić.

Očekuje se pomoć Grada

Na sastanku je rečeno da su učinjeni veliki napori i sjajni pomaci u organizaciji i konsolidaciji kluba. Sada nam treba veća podrška i pobjede – rečeno je. Naglašeno je da je u prošloj, 2017. godini Gradska uprava Klubu doznačila najmanji iznos sredstava u posljednjih 7 godina. I to za 10 i više puta manji iznos! Gradska uprava i gradonačelnik Fuad Kasumović su izrazili spremnost da ove godine podrže RK Čelik. Objavili su stav da su RK Čelik i muška košarka od posebnog interesa za Grad i RK Čelik očekuje uskoro značajniju podršku Grada.

Posljednjih šest mjeseci Klub je izdržao gotovo bez ičije finansiske podrške i servisirao sve troškove. Obavljene su pripreme, prevozi na utakmice, ručkove i večere igrača na putovanjima, nabavljena oprema (dresovi, lopte, trenerke), isplaćeno je po pet mjesečnih stipendija igračima, bez i jedne marke novog zaduženja i stvaranja duga – istaknuto je na sastanku.

Napredak u igri

Na sastanku je također rečeno da je vidljiv izuzetan napredak ekipe u igri, što je rezultat rada, priprema, treninga. To pokazuje prošlonedjeljna utakmica protiv RK Bosne TS u Tešnju, gdje je od tri gola manje na poluvremenu Čelik ostvario plus 6 golova na kraju utakmice.

To može samo ekipa sa karakterom, samo prave, stabilne, uigrane i čvrste ekipe. Kolektiv. Danas je Čelik jedna mlada, ekipa koja igra moderan rukomet. Vi ste dobra momčad, koja postaje ”čelična rukometna mašina”. Zato imate maksimalnu moju i podršku Uprave i Stručnog štaba Kluba – naglasio je Pane Škrbić.

Igrači su na sastanku sa predsjednikom Kluba dogovorili također i da narednih dana potpišu ugovore između kluba i igrača, a igrači će se uključliti i u marketinške aktivnosti Kluba, kao što je distribucija godišnjih karata i u slične aktivnosti. Iznos godišnje karte za sve utakmice RK Čelika je 30 KM, a mogu se dobiti kod svih igrača RK Čelika.

Utakmica sa Krajinom

U subotu 17. marta u 16.30 igra se najvažnija utakmica ove sezone, protiv RK Krajine iz Cazina. Igrači su obećali predsjedniku Kluba da će ”ginuti” na terenu da bi ostvarili ovu važnu pobjedu. Za četvrtak 15. marta je zakazana press konferencija u 11 sati u Gradskoj areni povodom utakmice sa RK Krajinom. Ispred igrača na pressu će govoriti Adnan Sumbuljević, Muamer Kaljić i Kenan Biogradlija.

Veliki peh – povreda Begovića

Na samom kraju sinoćnjeg treninga veliki peh RK Čelika pred susret sa RK Krajinom: najbolji golgeter i uzdanica tima Edvin Begović je iskrenuo zglob i na taj način vjerovatno neće moći nastupiti protiv RK Krajine.

”To je velika tragedija za naš tim! Na samom kraju treninga, Begović je nezgodno stao, okliznuo se i povrijedio zglob. Sutra ide na slikanje ali mislim od njegovog nastupa u subotu nema ništa. Šteta!”, kaže trener Seldin Rizvanović.