Kupi karte za utakmice 062 599 630

 

Danas je u Zenici održana press konferencija RK Čelika povodom derbi utakmice 14. kola Prve lige FBiH-Sjever u rukometu: RK Čelik – RK Krajina iz Cazina.

 

  • Edvin Begović povrijeđen, Danijel Jurić se vraća u igru
  • Igrači Muamer Kaljić, Adnan Sumbuljević i Kenan Biogradlija jedinstveni: pobjeda protiv jake Krajine ne dolazi u pitanje!

Danas je u Zenici održana press konferencija RK Čelika povodom derbi utakmice 14. kola Prve lige FBiH-Sjever u rukometu: RK Čelik – RK Krajina iz Cazina.

”RK Krajina je naš stari znanac iz Premijer lige i naš sportski prijatelj. Utakmice s RK Krajinom su uvijek bile žestoke, ali Krajina u Zenici mora pasti! U subotu u 16 sati i 30 minuta čekujemo podršku rekordnog broja naših navijača i prepunu dvoranu Bilmišće! Očekujemo da se traži karta više kako bi vidjeli potpuno novi Čelik!”, rekao je na početku press konferencije predsjednik Kluba Pane Škrbić.

 

Povreda Edvina Begovića

Nakon sjajne pobjede u gostima prošle nedjelje protiv RK Bosne u Tešnju, raspoloženje u ekipi je odlično i na trenizima se radi pakleno. Pred ovu važnu utakmicu Čelik ima i jedan veliki peh: preksinoć je na treningu igrač EDVIN BEGOVIĆ (koji igra u životnoj formi i po utakmici postiže u prosjeku desetak golova) povrijedio nožni zglob i biće van terena dvadesetak dana. S druge strane, važno je da se nakon isto takve povrede odlični bek Čelika Danijel Jurić vratio u trenažni proces i biće u subotu na raspolaganju treneru Rizvanoviću – rečeno je na press konferenciji.

 

”Želim da se zahvalim dr. Enveru Šabiću i poliklinici Sunce koji nas posljednjih godina sponzorski pomažu u dijagnosticiranju i liječenju naših igrača”, rekao je Škrbić. I dodao: ”RK Čelik je ušao u fazu stvaranja jakog evropskog tima u Zenici. Pravimo ”čeličnu rukometnu mašinu” koja će igrati najmoderniji i najbolji rukomet u zemlji. Naš cilj je Premijer liga i Evropa! Iskreno nam je žao što smo zbog ranije stvorene velike bodovne razlike prvoplasirane RK Gračanice zakasnili sa kandidaturom za Premijer ligu u ovoj sezoni. Dugo nam je čekati do naredne godine, ali je to istovremeno i prilika za daljnju potpunu konsolidaciju i jačanje kluba.”, istakao je Škrbić.

Pohvale najboljim igračima

Na press konferenciji su pohvaljeni igrači koji su u posljednjih mjesec dana u Klubu najbolje radili i stoprocentno prisustvovali trenzima. To su: Adi Pašalić, Faris Mrako, Adnan Begagić, Adnan Sumbuljević, Muamer Kaljić i Jasmin Omerović, momci koji su takođe dobri i u školi ili na poslu, na terenu i van njega.

Poznato je da je u 2017. godini Grad iz budžeta doznačio Klubu
ubjedljivo najmanji iznos sredstava u posljednjih 7 godina, i to za 10 i više puta manje! Ove godine imamo obećanje gradonačelnika Fuada Kasumovića i vjerujemo mu da će Gradska uprava u narednom periodu maksimalno moguće podržati RK Čelik, te da je RK Čelik, zajedno sa košarkašim klubom, proglašen za Klub od posebnog interesa za Grad.

Ugovori sa mladim igračima

Još jedna važna vijest je saopštena na pressici o tome da će narednih dana RK Čelik, na maloj Klupskoj svečanosti potpisati ugovore sa svim mladim igračima.

Takođe, u toku je plasiranje godišnjih članskih karata (cijena je 30 KM), čijom kupovinom se stiče pravo besplatnog prisustva svim utakmicama RK Čelika. Ulaznice i članske karte se mogu dobiti kod igrača Čelika i generalnog sekretara kluba Nedima Šehića.

Izjave prvotimaca RK Čelika

Evo šta su na press konferenciji izjavili prvotimci RK Čelika:

Muamer Kaljić

Muamer Kaljić

Golman

 

”U subotu idemo na sigurnu pobjedu! Protivnik jeste težak, ali nije nepobjediv. Stvorićemo ”bedem” pred našim golom i brzim kontranapadima skršiti protivnika”, kaže Kaljić.

Kenan Biogradlija

Kenan Biogradlija

Ljevoruki igrač

 

”Zaista sazrijevamo kao tim. Odlična smo klapa, izvanredno se slažemo i treniramo! Pobjedjujemo RK Krajinu! Pozivam ljubitelje rukometa da nas podrže!”

Adnan Sumbuljević

Adnan Sumbuljević

Srednji bek

”Od početka odličnih priprema na Zlaći, koje nam je obezbijedio predsjednik Kluba Pane Škrbić, do sada smo izvanredno radili i ne bojimo se nijednog protivnika! Protiv RK Krajine samo sigurna pobjeda dolazi u obzir!”

Seldin Rizvanović, trener:

”Mi jesmo oslabljeni neigranjem Edvina Begovića protiv Krajine, ali smo već sinoć odredili i uigravali novu taktiku. Ima ono pravilo: koga nema, bez njega se mora! Mi idemo i nadamo se sigurnoj pobjedi! Inače, naš cilj je da ovog proljeća sve protivnike pobjeđujemo, a onda od jeseni jurišamo na Premijer ligu BiH.

Poziv navijačima:

U subotu, 17. marta – svi na rukomet! Dvorana Bilmišće, derbi susret RK Čelik – RK Krajina! Čekamo vas!
Vaš RK Čelik!

 

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!