Kupi karte za utakmice 062 599 630

Vijest o smrti dragog nam Mehe Merdanovića, našeg dugogodišnjeg rukometaša, sjajnog golmana i direktora RK Čelika, člana najviših rukometnih organa u BiH, veoma nas je potresla i žestoko pogodila. Meho je ostavio ogroman trag i doprinos u razvoju zeničkog i bh. rukometa, u RK Čeliku, Gradu Zenica, Bosni i Hercegovini i šire. U svoje lično i u ime članova Upravog odbora, igrača i navijača Rukometnog kluba Čelik, svih generacija našeg Kluba, izražavam iskreno saučešće porodici našeg Mehe, svima onima koji su ga cijenili i voljeli!

Hvala Ti, dragi Meho!

Mehi sam najprije bio predsjednik Kluba, u vrijeme kada je zajedno sa Antom Čičkom predstavljao sjajan golmanski tandem RK Čelika. Dugo vremena poslije toga, 2009. godine Meho me pozvao, u ime tadašnje Uprave kluba, ubjeđivao i ubijedio da ponovo kao predsjednik stanem na čelo RK Čelika. Tada smo odlično sarađivali, kao direktor i predsjednik kluba, ali se on ubrzo povukao.
Meho je jako volio ljude i ljudi su voljeli njega, ali je posebno obožavao svoju porodicu i rukomet, odnosno Rukometni klub Čelik. Mehu sam znao i pamtiću ga i kao odličnog biznismena koji je uspješno dugo vremena vodio svoj Merkomerc. Meho Merdanović je u onome što je radio bio pravi profesionalac, veliki radnik i saradnik, uvijek ljubazan i korektan u odnosima. U RK Čeliku je ostavio neizbrisiv trag, a iznad svega je imao pobjednički duh. Odlično pamtim njegovu generaciju rukometaše RK Čelika, gdje je bio omiljen, a oni svi zajedno imaju posebno mjesto u 71 godini dugoj istoriji našeg Kluba.

Dragi Meho, u moje i u ime ”Čelikovaca” svih generacija – veliko Ti hvala za sve što si nam dao, posebno u rukometu!

Pane Škrbić, predsjednik RK Čelika

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!