Kupi karte za utakmice 062 599 630

Nakon završetka jesenjeg dijela prvenstva u Prvoj ligi Federacije BiH, gdje je RK Čelik osvojio titulu jesenjeg prvaka (druga je Sloboda 2 iz Tuzle, a treće i četvrto mjesto dijele RK Kakanj i RK Jajce), zenički rukometaši se ozbiljno spremaju za narednu sezonu.

Naime, Upravni odbor RK Čelika, na čelu sa predsjednikom Panetom Škrbićem, potpredsjednicima Salihom Dizdarevićem i Josipom Poljakom i generalnim sekretarom Selvirom Mahmutovićem, te sa ostalim čanovima Uprave, rade veliki posao.

Svi igrači koji su ”odradili” jesenju sezonu ostaju u RK Čeliku, ali po zahtjevu stručnog štaba na čelu sa Ljubomirom Filipovićem, radi se na proširenju rostera sa nekim novim igračima.

Novi igrač Čelika je Amir Došić iz Zavidovića

– Novi igrač Čelika je iskusni Amir Došić iz Zavidovića, koji je nastupao i za RK Bosnu Tešanj i RK Donji Vakuf. Ipak, najznačajnije naše pojačanje za proljeće je maksimalno angažovanje našeg kapitena Mirze Dervenčića, koji je jedan od najboljih igrača Prve lige FBiH, pa i Premijer lige BiH, koji zbog povreda i bolesti, a i zbog posla, nije redovno trenirao i nastupao u proteklom prvenstvu. Postigli smo s njim precizan dogovor i Mirza Dervenčić će na proljeće predvoditi naš tim u jurišu na Premijer ligu BiH. Sretan sam i zadovoljan zbog toga! – izjavio je Pane Škrbić, predsjednik Čelika.

I sam Dervenčić nije krio zadovoljstvo zbog novog dogovora i ugovora:

– Zadovoljan sam dogovorom sa predsjednikom kluba Škrbićem, koga veoma cijenim i siguran sam da ćemo zajedničkim snagama, uz odličnog trenera Mikija Filipovića, sigurno slaviti ulazak u Premijer ligu BiH dogodine, na kraju proljetnog dijela prvenstva. Ovoga puta ću obaviti sve potrebne pripreme za prvenstvo i veoma mi je drago da ću u narednom prvenstvu predvoditi mladu i talentovanu momčad RK Čelika. Idemo na Premijer ligu BiH! – kaže Dervenčić za naš portal.

Prema informacijama iz Uprave kluba, ovih dana se očekuje potpis ugovora za RK Čelik sa još jednim odličnim igračem.

– Nećemo pretjerivati sa dovođenjem novih igrača. Sa ova tri igrača imaćemo na svakom treningu 16 igrača, što je minimum da možemo normalno raditi – obrazlaže u izjavi Ljubomir Miki Filipović svoj pristup kompletiranju ekipe za naredno prvenstvo.

Na naslovnoj slici: Kapiten Mirza Dervenčić i Pane Škrbić

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!