Kupi karte za utakmice 062 599 630

Upravni odbor i rukometaši RK Čelika održali su svečanost povodom osvajanja jesenje titule u Prvoj rukometnoj ligi FBiH, na kojoj su upućene čestitke i uručena priznanja svim igračima na odličnom uspjehu: prvo mjesto na tabeli i titula jesenjeg šampiona Lige. Definitivno: RK Čelik je nakon završetka jesenjeg dijela prvenstva prvi na tabeli sa 21. bodom, RK Sloboda 2 je druga sa 20, a RK Kakanj i RK Jajce dijele treće i četvrto mjesto sa po 18 bodova.

  • Priznanja Dragičeviću, Kobilici i Čehajiću
  • Konačan redoslijed nakon posljednjeg kola: RK Čelik prvi na tabeli sa 21 bodom, Sloboda 2 je druga sa 20, a RK Kakanj i RK Jajce sa po 18 bodova dijele treće mjesto
  • Niko ne napušta RK Čelik, a novi igrač je Amir Došić; klub će na proljeće biti jači i za oporavljenog kapitena Mirzu Dervenčića
  • Plaketa Srce Čelika uručena hotelu Dubrovnik i Zeni-toursu

Čestitke igračima su uputili Pane Škrbić, predsjednik, Salih Dizdarević, potpredsjedndik, te Selvir Mehmedović, generalni sekretar i Elmas Šiljak, član Upravnog odbora Kluba.

Čestitke i pohvale su, osim rukometašima, upućene i treneru Ljubomiru Mikiju Filipoviću, sa kojim je Upravni odbor produžio ugovor o saradnji kao Šefom stručnog štaba RK Čelika.
Na svečanosti je još kazano da svi igrači Čelika ostaju vjerni klubu i u nastavku prvenstva, a novo ime je iskusni Amir Došić (igrao za RK Krivaju, RK Bosnu Tešanj i RK Donji Vakuf).

Škrbić: Ova jesenja titula nagrada za borbenost

Predsjednik kluba Pane Škrbić, obraćajući se igračima i članovima Upravnog odbora Kluba, na ovoj svečanosti je rekao:

”Ovo što ste vi postigli, ravno je podvigu! Učinili ste to vanserijskom i žestokom borbom u svakoj utakmici, za svaku loptu i u svakom meču. U nekim utakmicama ste davali i više od 100 odsto! Zato smo sada jesenji prvaci, među najboljim klubovima u Gradu i jesenji šampioni Lige. Jesenja titula je nagrada za borbenost! RK Čelik je danas sjajna ekipa. Imamo tim za ponos, koji je kroz proteklu polusezonu stasao, kontinuirano napredovao, u hodu sazrijevao i rastao, postali smo ozbiljna i stabilna ekipa za pobjede. Posebno me raduje što ste svi vi klapa, raja, prijatelji i na terenu i van njega, bez međusobnih sukoba i incidenata. Čestitam vam!”, kazao je Škrbić.

Uručena priznanja, nagrade i pohvale

Na svečanosti su uručena priznanja i pehari a prvo priznanje SRCE ČELIKA pripalo je svim igračima Čelika koji su nastupali u prethodnoj polusezoni. Pored kolektivnog, uručena su i pojedinačna priznanja:

  1. ANTI DRAGIČEVIĆU, golgeteru jeseni u timu, igraču polusezone,
  2. Golmanu MEVLUDINU ČEHAJIĆU, koji je pokazao odlične golmanske rezultate, igraču polusezone, te
  3. AMARU KOBILICI, sjajnom igraču i u napadi i u odbrani, a zajedničko za svu trojicu je da su odlično odigrali sve utakmice za RK Čelik u jesenjem dijelu prvenstva.

Odmah do njih, pohvale su dobili i igrači koji zbog povreda, bolesti i posla nisu odigrali sve utakmice, ali su dali snažan doprinos osvajanju titule: kapiten Mirza Dervenčić, te zamjenici kapitena Edin Gušić i Danijel Jurić. Od njih se očekuje da će potpuno oporavljeni na proljeće dati još mnogo više.

Treća uspješna trojka, pod nazivom STANDARDNO DOBRI I POUZDANI, SVE BOLJI I BOLJI, igrači koji su ostvarili veliki korak u napretku u igri su: Faris Mrako, Adnan Sumbuljević i Dženan Hodžić.

Grupa uspješnih Čelikovaca pod nazivom ”perspektiva RK Čelika” su mladi igrači, koji predstavljaju budućnost Kluba: Muaz Kusić, Mirsad Čelenka, Mensur Hadžić, Tarik Kubat, te Ahmet Kačamaković i Eldar Zukić.

Turnir Zaim Kobilica ostaje

Uprava kluba, stručni štab i igrači jedinstveno su zaključili da je prvi i najvažniji cilj Kluba nastavak borbe za prvo mjesto i Premijer ligu BiH u proljetnom dijelu prvenstva, kao i organizacija tradicionalnog međunarodnog rukometnog turnira Zaim Kobilica, crno-crveno veče RK Čelika, te dalje jačanje i razvoj vlastite Škole rukometa.

Ekipa neće prekidati sa trenizima ni u vrijeme zimske pauze, a treninge vodi Adnan Begagić. Zvaničan žestoki početak priprema za proljetni dio prvenstva pod vođstvom trenera Mikija Filipovića zakazan je za 1. februar naredne godine.

Izjave igrača i članova Upravnog odbora

Evo izjava igrača i članova Upravnog odbora RK Čelika na svečanosti povodom osvanja titule jesenjeg prvaka:

Bek Amar Kobilica:

– Postigli smo fantastičan razultat. Samo sloga i kolektivna igra doveli su nas do ovog uspjeha. Na proljeće nastavljamo našu borbu za Premijer ligu BiH!

Danijel Jurić, zamjenik kapitena:

– RK Čelik je moja druga porodica. Sretan sam što sam član ovog sjajnog kolektiva kao i zbog osvojene titule. Idemo dalje!”

Salih Dizdarević, potpredsjednik Kluba:

– Čestitam momcima na odličnom rezultatu i zasluženoj šampionskoj tituli. Prezadovoljan sam time što sam član ovog uspješnog kolektiva i potpredsjednik Upravnog odbora. Svjedoci smo šta se dešava u prijateljskom OKK Čeliku. Mi moramo i dalje jačati klub i nastaviti s uspješnim rezultatima! – navodi
Dizdarević.

Selvir Mehmedović, generalni sekretar kluba:

– I od mene čestitke momcima na sjajnom rezultatu! U Upravi kluba ćemo zimsku prvenstvenu pauzu iskoristiti za pripreme u svakom pogledu, za još bolje rezultate u nastavaku prvenstva, za još bolju proljetnu sezonu!

Elmas Šiljak, član Upravnog odbora RK Čelika:

– Čestitam momcima na ovom fantastičnom rezultatu. Ovo je prije svega vaš uspjeh. Zbog obaveza na poslu i prirode mog posla do sada nisam dao maksimum kao član Upravnog odbora u radu RK Čelika, ali ću se ubuduće svakako više angažovati – rekao je Šiljak.

Na početku svečanosti u RK Čeliku uručene su plakete SRCE ČELIKA Hotelu Dubrovnik i Zeni-toursu, za odličnu poslovnu saradnju između Kluba i tih kompanija.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!