Kupi karte za utakmice 062 599 630

RK Čelik je pobijedio najbolju ekipu koja je ove jeseni gostovala u Zenici (Sloboda 2) rezultatom 32:30, poluvrijeme 17:12 za Čelik.

Utakmica 12. kola Prve lige FBiH. Igrano u gradskoj areni Husejin Smajlović u Zenici, pred oko 100 gledalaca. Rezultat: 32:30 za RK Čelik (poluvrijeme 17:12). Sudije: Harun Babić i Sead Sirčo (Visoko). Delegat: Slobodan Ždralić (Sarajevo). Sedmerci. Za Čelik 3 (2), za Slobodu 6 (3). Isključenja. RK Čelik 8, RK Sloboda 8 minuta.

RK ČELIK: Mevludin Čehajić (11 odbrana), Muaz Kusić (2), Danijel Jurić (1), Adnan Sumbuljević (5), Mirsad Čelenka, Faris Mrako (1), Ante Dragičević (7), Amar Kobilica (12), Tarik Kubat (1), Edin Gušić (3), Dženan Hodžić (7 odbrana – odbranio 2 penala), Mensur Hadžić, Eldar Zukić, Ahmet Kačamaković. Trener: Ljubomir Filipović.

RK SLOBODA 2: Admir Hadrović, Bakir Pirić (6), Ermin Jusić (2), Tarik Fares, Omar Karahodžić (4), Muharem Mikulić (9), Eldin Vuković (5), Amir Imamović, Jasmin Nurkanović (2), Ismar Bajrić (2), Tarik Okanović, Ajnur Omerčić, Isa Mandžić, Maid Babović, Mirza Muhedinović. Trener: Nedim Đug.

Odlična utakmica prvoplasirane i drugoplasirane ekipe Prve lige FBiH odigrana je u Zenici, gdje je RK Sloboda 2 doživjela svoj prvi poraz u ovom prvenstvu od lidera na tabeli RK Čelika.

Bila je to utakmica na premijerligaškom nivou, za rukometne sladokusce, u kojoj je pokazano zbog čega je Sloboda 2 do sada bila neporažena. Utakmica puna obrta, odličnih akcija i golova, gdje se u većem dijelu igralo gol za gol, posebno u prvom dijelu utakmice. Jedno je jasno: da ove jeseni RK Čelik nije ugostio boljeg protivnika od Slobode 2!

U drugoj polovini prvog poluvremena, RK Čelik je ubacio u petu brzinu, napravio seriju golova, pa je prvo poluvrijeme završeno sa 5 plus golova za Čelik (17:12).

Golgeter Kobilica, sa 12 golova

Drugo poluvrijeme je takođe započelo dominacijom RK Čelika, sa pet pa i 6 golova razlike. Onda dolazi serija gostiju i izjednačenje rezultata 26:26, pa se u zadnjih 15 minuta odvijala prava drama. Opet se igralo gol za gol, da bi RK Čelik u zadnjih tri minuta odigrao odgovorno i obezbijedio dva gola razlike i konačnu pobjedu.

Kod Čelika su svi igrači koji su ulazili u igru pružili odličnu partiju. Amar Kobilica je golgeter utakmice (sa 12 postignutih golova), zatim Ante Dragičević je postigao 7 golova), a Adnan Sumbuljević 5. Veliki doprinos ovoj zasluženoj pobjedi u ”rovovskoj borbi” sa izuzetnim protivnikom dali su i Edin Gušić, Mevludin Čehajić, Muaz Kusić, Danijel Jurić, Faris Mrako, Tarik Kubat i Dženan Hodžić.

Kod Slobode 2 bio sjajan Muharem Mikuć (postigao 9 golova), zatim Bakir Pirić (postigao 6 golova) i Eldin Vuković (sa 5), te Omar Karahodžić (sa 4 postignuta gola).

Na kraju, ovaj izvještaj ne bi bio potpun ako ne bismo rekli da se utakmica odlikovala i sjajnim suđenjem, po mnogima trenutno najboljeg sudijskog para u Ligi i jednog od najboljih u BiH. Harun Babić i Seda Sirčo su susret ”odsvirali” bez greške! Bravo momci!

Filipović: Idemo dalje…

I ovoga puta trener Čelika Ljubomir Filipović Miki je dao izjavu za naš portal:

– Velika pobjeda Čelika i sada definitivno za osvojenu jesenju titulu Lige. I ja i igrači smo se složili da su momci iz Tuzle tehnički najkvalitetnija ekipa u našoj Ligi. Oni, po mom mišljenju, igraju tehnički bolji rukomet od njihove prve ekipe. Mi smo ovu utakmicu odigrali za svoju dušu, borili smo se do kraja, nismo se predavali i na kraju smo ostvarili kao suza čistu pobjedu. Hvala mojim momcima! Izdržali su nevjerovatan teret. Drugo, morali su da trpe i mene, jer sam ja jako težak i naporan trener, ali su oni bez riječi izdržali sve. Ovo je velika pobjeda za konačnu titulu jesenjeg prvaka, jer protiv nas svaka ekipa pruži maksimum, pa je naš rezultat time još veći.

Na pitanje kuda i kako dalje, Filipović kaže:

– Idemo dalje! Ovo je samo pola puta do Premijer lige BiH! Obećavam da ćemo i dalje ginuti na terenu. Imao sam sastanak sa predsjednikom kluba Panetom Škrbićem, koji zajedno sa Upravom Kluba radi veliki posao. Već je preduzeo korake na planu pojačanja za proljetni dio prvenstva. Ugovorili smo već jedno pojačanje. Idemo sa još jedno-dva. Vjerujem da će se i naš kapiten Mirza Dervenčić potpuno oporaviti za proljeće. Uz ove momke, koji su izdržali strašan tempo, biće to druga, bolja priča. Ovim momcima treba pomoć – Kaže Filipović.

Turnir na Kipru?

U narednom, posljednjem kolu RK Čelik je slobodan, ali ekipa nastavlja sa radom. Slobodni dani će za ekipu uslijediti tek nakon Nove godine, a sada će se nastaviti sa treninzima. Prema ranijem dogovoru sa ekipom Genčlik Guđu sa Kipra, koja je nastupala na turniru ZAIM KOBILICA, RK Čelik bi trebao da gostuje na Kipru. Turnir na Kipru je zbog naših prvenstvenih obaveza odgođen, ali bi se trebao desiti u decembru ili januaru.

– To bi trebala biti i nagrada našim igračima i stručnom štabu za osvajanje titule jesenjeg prvaka Prve lige FBiH – ističe predsjednik kluba Pane Škrbić.

Foto: Arhiva

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!