Kupi karte za utakmice 062 599 630
  • Rukometni klub Čelik je danas potpisao ugovor o dugoročnoj poslovnoj saradnji i zajedničkom nastupu sa Školom rukometa Čelik junior. Ugovor podrazumijeva širenje i brži razvoj rukometa u Gradu.

Ugovor je u ime RK Čelika potpisao predsjednik Kluba Pane Škrbić, a u ime Škole Čelik junior direktor Škole Dženan Dedić.
U ugovoru je posebno istaknuto da će Škola Čelik junior organizovati obučavanje i školovanje rukometnog podmlatka, a RK Čelik će se takmičiti u Prvoj ligi Federacije BiH, te će dobrim takmičarskim rezultatima obezbijediti ekspresni povratak RK Čelika u Premijer rukometnu ligu BiH i Evropu.

U skladu sa ugovorom, RK Čelik će učestvovati u finansiranju programa Škole Čelik -junior. Dva kluba će sarađivati i na planu ostalih aktivnosti, poput omasovljenja i ekspanzije rukometa pokretanjem Rukometne akademije Grada i slično.

”Raduje me što smo dogovorili dugoročnu saradnju dva Kluba i taj dogovor pretočili u konkretan ugovor. Tako će RK Čelik i dalje biti zadužen za takmičarski i vrhunski seniorski rukomet a Škola Čelik junior treba da obezbijedi stalni priliv mladih talentovanih rukometaša našem Gradu.
Rukometni klub Čelik ove godine obilježava 68 godina postojanja i zasigurno da će ovaj dogovor dva kluba značiti pozitivnu i novu prekretnicu u razvoju našeg rukometa”, izjavio je nakon potpisivanja ugovora Pane Škrbić, predsjednik RK Čelika.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!