Kupi karte za utakmice 062 599 630
  • Upravni odbor Rukometnog kluba Čelik jučer je, 25.01.2018, na redovnoj sjednici razmatrao pitanja vezana za pripreme ekipe za predstojeće prvenstvo u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BiH, te druga aktuelna pitanja funkcionisanja Kluba.

Konstatovano je da pripreme za početak prvenstva (prvenstvo počinje 3.marta) dobro napreduju, da su izvršeni sistematski ljekarski pregledi igrača, da je dokumentacija proslijeđena u Rukometni savez FBiH radi licenciranja, te da su preduzete i ostale pripremne mjere za novo prvenstvo.

Upravni odbor je ocijenio i da svi organi Kluba odlično funkcionišu i da se poslovi obavljaju kvalitetno i na vrijeme.
Na kraju, predsjednik kluba Pane Škrbić je informisao Upravni odbor da je u toku dana razgovarao sa Gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem, koji je potvrdio opredjeljenje da podrži RK Čelik na putu stvaranja jake ekipe i tima za plasman u Premijer ligu BiH i Evropu.

Pripreme na Zlaći – ocijenjene za ”10”

Nakon informacije o provedenim pripremama fizičke spremnosti i snage igrača na izletištu Zlaća kod Banovića, Upravni odbor je ocijenio da su pripreme rukometaša protekle u najboljem redu, da su igrači veoma disciplinovano ispunjavali zadatke, iako se naporno treniralo čak tri puta dnevno.

”Upravni odbor je dao čistu ”desetku” za rad cijele ekipe na pripremama na Zlaći. Svi igrači su se izvanredno ponašali, odrađivali sve zadatke trenera, a data je odlična ocjena i za rad trenera prof. Seldina Rizanovića, koji je, pored praktičnog rada na trenizima, održao i tri teorijska predavanja o motivaciji igrača”, ističe predsjednik Kluba Pane Škrbić.

”Dalje pripreme su nastavljene u Gradskoj areni Zenica, a naredne sedmice, pored rada s loptom, uključuje se i rad u teretani tri puta sedmično”, kaže trener Rizvanović.

S prijateljskim utakmicama se započinje već narednog vikenda, kada će se vidjeti na djelu ovaj novi RK Čelik.

Prodaja ulaznica

Nakon objave u medijima započela je prodaja godišnjih ulaznica po cijeni od 30 KM (za penzionere 20 KM). Interesovanje je veoma veliko i za svega dva dana rezervisano je više od dvadeset ulaznica.
Rezervacije se vrše kod generalnog sekretara Kluba Nedima Šehića (tel 062 599 630), a rezervisati se mogu i kod svih prvotimaca Kluba, kao i preko emaila na našoj stranici.

Pozivaju se svi ljubitelji rukometa i sporta u gradu da na vrijeme rezervišu svoje ulaznice i na taj način podrže svoj Čelik!

Sporazum sa školom Čelik Junior

Upravni odbor RK Čelika je usvojio sporazum o poslovnoj saradnji sa Rukometnom školom ČELIK JUNIOR za naredne tri sezone. U ugovoru se podržava i precizira korektna i prijateljska saradnja dva Kluba, koja je u interesu ukupnog razvoja rukometa u Gradu i šire. Škola rukometa Čelik Junior će i dalje organizovati školu za mlađe kategorije djece, a prevashodan zadatak RK Čelika je plasman u Premijer ligu BiH i Evropu.

accessibility

U teretanu tri puta sedmično

Uprava RK Čelika je dogovorila treninge za rukometaše od naredne srijede 31. januara i tokom čitavog februara u Teretani u Gradskoj areni Zenica. Zbog školskih i fakultetskih obaveza prvotimaca, pola ekipe će u teretanu ići od 8 sati ujutro, a pola nakon 14 sati, svake srijede i četvrtka, dok će subotom prije podne u teretanu ići kompletna ekipa.

access_alarm

Prijateljske utakmice

Prema planu Stručnog štaba u narednom periodu biće odigrano šest do sedam prijateljskih utakmica. Planirano je da RK Čelik od narednog vikenda započne sa utakmicama, a protivnici su ekipe iz okoline, RK Kakanj, RK Travnik i RK Bugojno. Sa svima njima će biti odigrane po dvije utakmice, a i eventualno još jedna utakmica sa RK Žepčom.

Slični Članci

Novi Upravni odbor RK Čelika

Novi Upravni odbor RK Čelika

Redovna godišnja skupština Rukometnog kluba Čelik bila je posvećena sagledavanju objektivnih i subjektivnih okolnosti funkcionisanja kluba.

Pratite nas na Facebooku!