Kupi karte za utakmice 062 599 630

Čelik je, uz RK Kakanj, jedina ekipa koja nakon tri kola u prvenstvu Prve lige FBiH ima maksimalan učinak od ukupno 9 bodova. Ali nema vremena za slavlje nakon sjajne igre i pobjede u Banovićima.

Nakon odlične igre i pobjede RK Čelika u nedjelju u Banovićima protiv ORK Rudara, u redovima RK Čelika su se potpuno okrenuli narednoj utakmici protiv ekipe RK Žepča koja se igra u nedjelju, 10. oktobra, u gradskoj Areni Zenica, sa početkom u 16 sati.

  • Trener Miki Filipović upozorava na oprez u narednoj utakmici sa RK Žepčem
  • O prethodnoj utakmici u Banovićima Filipović kaže: ”To mi je bila jedna od najtežih utakmica u dugoj rukometnoj karijeri”

Trener Čelika Miki Filipović upozorava igrače na oprez protiv vrlo dobre ekipe RK Žepča.

Uprava kluba razmatra mogućnost da se utakmica igra uz prisustvo publike, jer se, recimo, utakmice u Zavidovićima, Maglaju, Bugojnu i u drugim rukometnim sredinama igraju uz prisustvo publike i pridržavanje zdravstvenih mjera.

Ozbiljan pristup protiv Žepča

”Sada moramo najozbiljnije pristupiti utakmici sa RK Žepčem. RK Žepče je ozbiljna i dobra mlada ekipa koja ima niz odličnih pojedinaca. U Žepču se odavno igra dobar rukomet. Prema tome, da bi pobijedili Žepče, a to nam je cilj, moramo dati sve od sebe. Zato se ove sedmice pripremamo kao da nam je to najvažnija utakmica sezone. A na neki načinm to i jeste. Svaka naredna utakmica je najvažnija, a svi protivnici se moraju poštovati. Mi moramo dalje da rastemo kao tim, nema laganih protivnika! Svi protivnici se moraju poštovani, a RK Žepče je jedan od najozbiljnijih protivnika u ovoj Ligi”, izjavio je za naš portal strateg novog Čelikovog tima i nove, borbene i brze igre, Miki Filipović.

Uz izjavu trenera RK Čelika da dodamo da se među vrsnim pojedincima iz Žepča nalazi izvanredni bek Tomislav Jukić, koji je, recimo, ekipi Slobode iz Tuzle u pretprošlom kolu prvenstva zabio čak 24 od ukupno 30 golova, koliko je u toj utakmici postigla njegova ekipa i tako upisao nezapamćen rekord u bh. rukometu!

Filipović: U Banovićima za pohvalu bili i igrači i sudije

Pored naredne utakmice protiv Žepča trener Filipović je za naš portal govorio i o utakmici u Banovićima:

“Još sam pod dojmom utakmice u Banovićima. Još mi ona ”zuji” u ušima. To mi je, ako ne najteža, onda jedna od najtežih utakmica u mojoj dugoj rukometnoj karijeri: protivnik motivisan, kvalitetan, snažan, izuzetno žestok, borben, ali i veoma korektan. Mi smo jako loše ušli u utakmicu. Samo naši golmani su nas odličnim odbranama održali na kursu. Došao sam na rub konflikta sa igračima. Ipak smo uspjeli! U drugom poluvremenu zašli smo na teren potpuno drugačiji, još požrtvovaniji, a svaki naš igrač je dao svoj maksimum. I više od toga. Hvala svim momcima što su izdražali i mene i protivnika! Nije to bilo lako! Bila je to paklena utakmica. Još jednom – hvala svima! Gušić i Dervenčić su došli da pomognu. Oni su ozbiljno povrijeđeni. To je nevjerovatno da su insistirali da igraju. A trebali su ostati u Zenici. Svaka im čast! Na kraju, pobijedio je kolektiv! Ja nikada ne komentarišem suđenje, ali hvala i sudijama Mulabdiću i Murtezanoviću za profesionalno suđenje. Razgovarao sam sa kolegama iz Banovića koji su takođe prezadovoljni suđenjem. A najbolje su one sudije koje dobiju velike pohvale i komplimente i od onog ko je pobijedio i od onoga ko je izgubio. A to se upravo desilo u Banovićima. Posebno veliko hvala i predsjedniku Škrbiću koji odlično radi veliki posao u klubu. Bez njega, sve bi ovo bilo drugačije. On dođe i bude na klupi s nama na svakoj utakmici, daje nam pozitivnu optimističku energiju i snažnu podršku u svakom pogledu, nervira se i veseli zajedno s nama, rješava najteže probleme u klubu bez adekvatne pomoći od Grada. Hvala mu u moje i u ime svih igrača!”, kaže na kraju razgovora za naš portal Miki Filipović.

Naslovna fotografija: Trener RK Čelika Filipović da trenerom RK Jajca/Arhiva, august 2021.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!