Kupi karte za utakmice 062 599 630

Utakmica trećeg kola Prve lige FBiH, igrano u sportskoj dvorani u Banovićima. Sudije: A. Mulabdić i D. Murtezinović (Maglaj). Delegat: Nermin Šaković (Gračanica). Sedmerci Rudar 4 (2), Čelik 4 (4). Isključenja: Rudar 6 minuta, Čelik 6 minuta. Rezultat: 32:29 za Čelik (poluvrijeme 15:13 za Rudar).

  • Rudar bolji u prvom a Čelik u drugom poluvremenu
  • U sjajnoj utakmici dva odlična protivnika, Čelik pobijedio zahvaljujući kolektivoj igri i borbenosti

ORK RUDAR: Kemal Pozderović (2), Denis Nukić (1), Jasmin Demorović (2), Nevad Beđi, Toni Knezović (12), Almedin Časurović (4) Almin Iljazagić, Mirhad Čamdžić(3), Adnan Bečić, Amel Mulavdić, Aden Lugavić (3), Alem Hadžić (1), Kenan Hadžiavdić (1), Muamer Hadžić, Rijad Sinanović, Tarik Šehić. Trener: Alern Hadžić.

RK ČELIK: Mevludin Čehajić (21 odbrane), Muaz Kusić (3), Adnan Sumbuljević (4), Mirsad Čelenka, Faris Mrako, Mirza Dervenčić (2) Talha Velagić (2), Ante Dragičević (9), Amar Kobilica (7), Adi Mešinović, Tarik Kobilica (1), Edin Gušić (4), Dženan Hodžić, odbranio dva penala), Mensur Hadžić, Eldar Zukić, Ahmet Kačamaković. Trener: Miki Filipović.

Odlična, vrlo zanimljiva i uzbudljiva utakmica u Banovićima, između dva sjajna protivnika (Rudara i Čelika), uz sjajno suđenje sudija Mulabdića i Murtezinovića, koji vraćaju vjeru u pravedno i nepristranstvo suđenje: učinili su da je rukometna predstava u Banovićima bila prava rukometna poslastica.

Šteta je što utakmicu nije posmatralo više poklonika dobrog rukometa. Rudar je bio bolji u prvom a Čelik u drugom poluvremenu, a na kraju su tri boda pripala gostima iz Zenice.

To je treća pobjeda Čelika na startu u novoj prvenstvenoj sezoni. Tri utakmice, tri pobjede i 9 bodova!

Ponovo sjajan golman Čehajić

Na kraju, pobijedila je kolektivna igra, upornost i borbenost rukometaša Čelika, ali i individualni kvaliteti, prije svega golmana Mevludina Čehajića, koji već tri utakmice brani u sjajnoj formi i na reprezentativnom nivou. Svojim odbranama Čehajić skreće na sebe pažnju selektora rukometne reprezentacije BiH Ivice Obrvana.

Ovoga puta imao je 21 odbranu, a u odbrani penala na golu ga je zamijenio također sjajni Dženan Hodžić, koji je odbranio dva penala.

Rudar je vodio sve do 15. minuta, kada je Čelik golom Kobilice prvi put poveo rezultatom 9:8. Nakon toga se igralo gol za gol. Igralo se brzo, žestoko i dinamično. Ipak, Rudar je bio u maloj prednosti. Kod rezultata 14:13 za Rudar, Čelik je imao loptu, promašio zicer i, umjesto izjednačenja na 14:14, Rudar postiže gol iz kontre i poluvrijeme završava rezultatom 15:13 za ORK Rudar.

U drugom poluvremenu – druga priča. Čelik je lagano preuzeo inicijativu, tako da u 35. minuti Čelik preuzma vođstvo (17:16) i do kraja utakmice je bio bolji tim na terenu. U pojedinim trenucima Čelik vodi i sa 4 gola razlike. Na kraju je završilo sa 33:29 za Čelik i 3 boda putuju u Zenicu.

Odličan Toni Knezović

U ekipi Rudara nekoliko igrača je odlično odigralo utakmicu, na prvoligaškom nivou, prije svega bek Toni Knezović, koji je i golgeter utakmice, sa 12 postignutih golova. Pored njega, u domaćoj ekipi sjajno je odigrao utakmicu i Almedin Časorvić, Adi Lugavić i Jasmin Demrović.

Kod Čelika, da ponovimo, prevladala je kolektivna igra u kojoj je ulaskom u igru kapitena Mirze Dervenčića, igra Čelika postala smirenija.

”Mrtva trka” za poziciju golgetera tima u Čeliku se i dalje vodi između Ante Dragičevića (postigao 9 golova) i Amara Kobilice (zabio 7 golova). Treba ipak istaći i da je Dragičević šutirao 4 penala i zabio sva četiri gola.

U golgeterskom smislu važno je istaći po 4 gola Sumbuljevića i Gušića u ovoj utakmici, te 3 gola mladog Muaza Kusića, te po 2 Mirze Dervenčića i Talhe Velagića.

Svakako da je do izražaja u ovoj utakmici došla i strategija vođenja ekipa dva trenera, Alena Hadžića (Rudar) i Mikija Filipovića (Čelik). Taktika Filipovića u ovoj utakmici je bila bolja za 3 gola razlike.

Sve u svemu: odlična igra dva sjajna protivnika i zasigurno, sudeći po ovoj utakmici, dva najozbiljnija kandidata za prvo mjesto u Prvoj ligi Federacije BiH i plasman u Premijer ligu BiH.

Narednog vikenda, u četvrtom prvenstvenom kolu, Čelik dočekuje u Gradskoj areni ekipu RK Žepča.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!