Kupi karte za utakmice 062 599 630
 • Održana godišnja skupština RK Čelika koja je izabrala novi Upravni odbor, na čijem čelu je i dalje Pane Škrbić
 • Skupština postavila osnovni cilj, a to je prvo mjesto u Prvoj ligi Federacije i plasman u Premijer ligu BiH
 • Formirana delegacija koja će ići na prijem kod gradonačelnika Fuada Kasumovića

Redovna godišnja skupština Rukometnog kluba Čelik bila je posvećena sagledavanju objektivnih i subjektivnih okolnosti funkcionisanja kluba u aktuelnoj prvenstvenoj sezoni. Sa šest pobjeda i jednim porazum Čelik je lider na tabeli. Odmah na početku Skupština je apostrofirala osnovni cilj: prvo mjesto u Federalnoj ligi i plasman u Premijer ligu BiH već u ovoj sezoni.

RK Čeliku trebaju pojačanja

Rezimirajući stavove o budućnosti RK Čelika, Predsjednik kluba Pane Škrbić je ponovio dva stava Stručnog štaba i Uprave kluba:

– Po opštim ocjenama struke na kraju ove polusezone moramo angažovati najmanje 2-3 iskusna igrača, ali igrača koji moraju biti stub ekipe i u Premijer ligi. Trebaju nam pojačanja na nekim važnim pozicijama, o čemu posljednju riječ ima Šef stručnog štaba Miki Filipović – rekao je Škrbić.

– Čestitam sjajnim momcima koji su sada u timu RK Čelika i koji su od početka ove prvenstvene sezone dali maksimum i junački iznijeli dosadašnji dio sezone na plećima. Zahvaljujem i treneru Filipoviću, jer je RK Čelik lider na tabeli, što je rezultat dobrog rada i davanje 200 odsto od svih igrača i u svakoj utakmici. Podsjećm vas da nam je u posljednje dvije sezone dva puta titula prvaka za dlaku izmakla, ali sada se to neće desiti – kazao je Škrbić.

Na skupštini RK Čelika je pozitivno ocijenjenjena činjenica da je započela realizacija ranijeg stava Uprave kluba da u Zenicu, kao univerzitetski grad, dovodi talentovane rukometaše iz okoline da ovdje studiraju. Sa sjajnim Antom Dragičevićem i Tarikom Kubatom započeli smo sa realizacijom tog projekta, jer su oni sada stanovnici Zenice. To treba nastaviti. Kao najozbiljniji konkurenti RK Čelika za Premijer ligu označeni RK Jajce, RK Kakanj, RK Rudar i RK Žepče.

Zaključci Skupštine

Skupština RK Čelika je usvojila precizne Zaključke, kojima se podržava sadašnji tim i rad trenera Mikija Flipovića.

 1. Skupština RK Čelika utvrdila je da je osnovni cilj u ovoj takmičarskoj sezoni osvajanje prvog mjesta i povratak u Premijer ligu BiH. Zadužuje se Upravni odbor da obezbijedi sve potrebne uslove za realizaciju tog i takvog cilja.
 2. Skupština upućuje apel i molbu Gradskoj upravi i gradonačelniku Kasumoviću za veću podršku RK Čeliku. Formira se delegacija Kluba koja će upoznati Gradonačelnika o stanju, problemima i zahtjevima kluba;
 3. Zadužuje se Šef stručnog štaba Filipović da, uz pomoć predsjednika Škrbića, realizuje pojačanja Kluba.
 4. Skupština maksimalno podržava dalji rad i razvoj vlastite škole rukometa kao jedan od strateških zadataka.
 5. Razmatrajući situaciju integracionih kretanja, Skupština RK Čelika formuliše jasan stav da RK Čelik nije zainteresovan za integraciju sa drugim klubovima, već se zalaže i podržava postojanje dva rukometna kluba u Gradu, koji će sarađivati u širenju rukometnog sporta u Gradu.
 6. Skupština je usvojila zaključak da se potpiše sporazum o dugoročnoj poslovnoj i prijateljskoj saradnji RK Čelika sa Savezom izviđača Grada i sa institucijom Dom i porodica Zenica, pa zadužuje Upravni odbor da realizuje ovaj zaključak.
 7. Odlučeno je da se prihvati poziv ekipe Genćluk Guđu sa Kipra da RK Čelik putuje na uzvratnu utakmicu na Kipar, ekipi koja je učestvovala na tradicionalnom turniru ZAIM KOBILICA u Zenici.
 8. Pokrenuta je inicijativa da se formira ženski rukometni klub, kakav je nekada davno i postojao u okviru Čelika a za realizaciju je zadužena potpredsjednica Selma Vidimlić.

Novi Upravni odbor

Skupština je usvojila Odluku o novom Upravnom odboru RK Čelika, koga su nazvali NOVI UPRAVNI ODBOR ZA PREMIJER LIGU:

 1. Pane Škrbić, predsjednik
 2. Salih Dizdarević, potpredsjednik
 3. Selma Vidimlić, potpredsjednik, direktorica Tržnice Zenica;
 4. Josip Poljak, potpredsjednik, član UO Udruženja penzionera Zenica;
 5. Selvir Mehmedović, gen. sekretar Kluba, direktor firme PAPER STAR
 6. Dzenan Kadrić, vlasnik i direktor Pacifik Union doo, član
 7. Benjamin Haćimić, član
 8. Elmas Šiljak, Zenitours, član
 9. Faris Mrako, član, ispred igrača.

Članovi Upravog odbora RK Čelika imaju mandate od 4 novembra ove do 4. novembra 2025. godine.

Na kraju je Skupština RK Čelika odlučila da dodijeli šest priznanja privredim i drugim subjektima za dosadašnju pomoć i saradnju.

Izjave učesnika diskusije

U diskusiji su učestvovali Miki Filipović, Faris Mrako, Selvir Mehmedović i Josip Poljak.

”Mi nastavljamo grčevitu borbu za plasman ekipe. Bio sam trener Čelika tri godine, kada smo bili jedna od tri najbolje ekipe u državi. Sjećam se tih vremena – tada smo imali mnogo veću podršku gradske uprave. Sada je kritični trenutak i sada nam je neophodna podrška i pomoć Graonačelnika” – rekao je trener Filipovoć.

Igrač Faris Mrako: ”Imamo sjajnu ekipu, slogu među igračima veću nego ikada do sada. Zato i postižemo takve rezultate. Sada smo bliži premijer ligi nego ikada do sada!”

Selvir Mehmedović, novi sekretar Kluba: ”Sretan sam što sam postao dio ovog uspješnog kolektiva. Maksimalno ću se truditi da opravdam povjerenje kao član Upravnog odbora i sekretara kluba” – rekao je Mehmedović.

Josip Poljak: ”Bio sam na svim domaćim utakmicama Čelika i putovao sa ekipom u Sanski Most. Oduševljen sam zalaganjem, borbenošću i slogom ovih sjajnih momaka. Bravo momci!” – izjavio je potpredsjednik Čelika Josip Poljak.

U SUBOTU 6. NOVEMBRA U 17 SATI U GRADSKOJ ARENI RK ČELIK U OSMOM KOLU DOČEKUJE RK TRAVNIK.

– Ništa osim pobjede ne dolazi u obzir – kažu rukometaši Čelika.

Foto: Jasmin Hadžić Blicko

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!