Kupi karte za utakmice 062 599 630

Na sjednici Upravog odbora Rukometnog kluba Čelik zaključeno da je ovaj klub spreman za početak sezone u Prvoj ligi Federacije BiH, koja započinje 26. septembra.

  • Utakmica sa Bosnom Visoko 9. septembra (ipak) u Zenici
  • Na spisku trenera Rizvanovića 23 igrača
  • Jubilarni turnir Zaim Kobilica u dvije varijante

Na toj sjednici razmatrana je i aktuelna situacija u klubu pred početak nove prvenstvene sezone.

– Svi organizacioni, kadrovski, igrački, stručni i ostali segmenti Kluba RK Čelik su već spremni za novo prvenstveno takmičenje. Imamo najjači tim, ako analiziramo nekoliko posljednjih godina, tim koji je ubjedljivo najbolji u našoj ligi i mi smo čvrsto uvjereni i odlučni da idemo na prvo mjesto Federalne lige i naš povratak u Premijer ligu i Ervropu. Igrači su imali ogromnu pauzu dugu šest mjeseci i zaželjeli su igrati rukomet. Jedini problem su finansije, ali se nadamo da će i to pitanje biti riješeno. Bez finasijske podrške Grada – sve pada u vodu: i to što imamo najbolji tim, sastavljen od 23 sjajna igrača i realne šanse da napravimo historijski iskorak u 70 godina postojanja Kluba – rekao je nakon sjednice Uprave Kluba predsjednik Pane Škrbić.

Utakmica sa Bosnom ipak u Zenici

Prva prijateljska utakmica pred početak prvenstvene sezone, koja je zakazana za 9. septembar (srijeda) u Visokom, Bosna – Visoko vs Čelik – Zenica, ipak će biti održana u Gradskoj areni Zenica. Bit će odigrane i još dvije prijateljske utakmice sa RK Žepčem, 12. i 16. septembra.

– Dvorana u Visokom je zauzeta pa ćemo prvu utakmicu ipak održati u Zenici – kaže trener Čelika Seldin Rizvanović. Biće to prilika da isprobam svih 20 od 23 raspoloživa igrača (Franjo Duđak je povrijedjen, a Edvin Begović i Ekrem Kobilica imaju obaveze na poslu).

bookmark

SPISAK IGRAČA:

Evo i spiska igrača RK Čelika za narednu sezonu:

  • Golmani: Riad Polić, Haris Muhić, Muamer Kaljić i Dženan Hodžić;
  • Bekovi: Mirza Dervenčić, Faris Mrako, Danijel Jurić, Slaven Šijaković, Mario Filipović, Adnan Sumbuljević, Harun Alihodžić, Ante Dragičević i Franjo Duđak;
  • Krila: Edin Gušić, Adi Mešinović, Jasmin Omerović, Admir Kišić, Amel Omerspahić, Ajan Seketa, Edvin Begović i Ekrem Kobilica;
  • Pivotmeni: Aldin Begagić i Mirsad Čelenka.

Za turnir – dvije varijante

Obzirom na specifične uslove odigravanja sportskih utakmica, uslova izazvanih virusom korona, u Rukometnom klubu Čelik se razmatraju dvije opcije organizacije šestog po redu tradicionalnog turnira Zam Kobilica, koji se ove godine održava u okviru obilježavanja 70 godina postojanja ovog kluba.

– Prva opcija je učešće na turniru i jakih ekipa iz inostranstva. Dolazak u Zenicu su načelno potvrdili RK Partizan Beograd, RK Željezničar Niš i prošlogodišnji pobjednik turnira RK Umag. Ukoliko bude problema sa koronom ili nekih drugih objektivnih zapreka, ićemo sa učešćem samo domaćih ekipa. U kombinaciji su učesnici turnira iz prošlih godina – RK Vogošća i RK Iskra, Bugojno (jer je Zaim Kobilica, pored Čelika, igrao i za Iskru), zatim RK Bosna Visoko, RK Žepče, RK Bosna Tešanj i RK Maglaj – saopšteno je na sjednici Uprave RK Čelika.

Naslovna fotografija: Arhiva

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!