Kupi karte za utakmice 062 599 630

Rukometaši Čelika su ušli u završnu fazu priprema pred početak novog takmičenja u Prvoj ligi Federacije BiH sa jasnim ambicijama da se, uz obilježavanje 70 godina postojanja kluba, vrate u Premijer ligu BiH.

Radi se žestoko, dva puta dnevno, a na trenizima je izmedju 18 i 22 igrača. Nakon Atletskog stadiona, sada se trenira u Gradskoj areni.

Rizvanović: Čelik će biti spreman do početka prvenstvene sezone

”Nastavljamo rad na fizičkoj spremnosti igrača a paralelno radimo i sa loptom. I dalje trenirano dva puta dnevno: ujutro i uveče, što momci fantastično podnose. Prezadovoljan sam ozbiljnošću u radu s kojom svi igrači pristupaju treninzima, i oni najmlađi kao i najstariji. Sada sam siguran da ćemo biti spremni do početka prvenstvene sezone, da možemo pobijediti sve protivnike i plasirati se u Premijer ligu BiH”, kaže trener Seldin Rizvanović.

Trener Rizvanović je dogovorio sa trenerom premijerligaša RK Bosna iz Visokog, Adnanom Harmandićem, da se prva prijateljska utakmica RK Čelika i RK Bosne odigra 9. septembra u Visokom. Inače, Harmandić je rođeni Zeničanin i bivši reprezentativac BiH, koji je prve rukometne korake napravio baš u RK Čeliku, a sada je Šef stručnog štaba ekipe u Visokom.

Druga prijateljska utakmica u Žepču, protiv RK Žepča

”Drugu prijateljsku utakmicu igramo u Žepču, protiv RK Žepča, 12. septembra, a 16. septembra sa Žepčem igramo uzvratnu utakmicu u Zenici. Nakon toga se 19. i 20. septembra održava tradicionalni turnir Zaim Kobilica 2020. gdje ćemo, pored važnosti turnira, obaviti i posljednje pripreme pred početak prvenstvenih okršaja”, kaže trener Rizvanović.

Situacija i atmosfera u klubu odlični, plaše se jedino povreda

U ime igrača RK Čelika o trenutnoj situaciji i planovima tima izjavu je dao kapiten Faris Mrako:

”Situacija i atmosfera u klubu su odlični. Radimo sjajno i vrlo žestoko. Praktično imamo za svaku poziciju u timu po tri konkurenta, što daje draž međusobnom takmičenju i zdravu konkurenciju između igrača koji su inače veliki prijatelji. Tako, pored ozbiljnosti u treniranju, uvijek nađemo vremena i da u kratkom predahu napravimo malo opuštanja i vesele atmosfere. Znači, svi mi, cijeli tim RK Čelika, smo prava klapa i prava raja, spremni da ginemo jedan za drugog i da u narednom prvenstvu ostvarimo jedinstven i jasan cilj – plasman u Premijer ligu BiH. Tamo nam i jeste mjesto, jer po kvalitetu mi već sada imamo tim na nivou Premijer lige BiH”, samouvjereno je izjavio kapiten RK Čelika, 21-godišnji Faris Mrako.

Da zaključimo: u RK Čeliku rade ozbiljnije nego ikada do sada. Jedino čega se plaše su povrede koje su u rukometnoj igri normalne. Tako je sinoć mladi bek Franjo Duđak na treningu zadobio prvu povredu koljena, povredu koju je već imao i počekom ove godine.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!