Kupi karte za utakmice 062 599 630

Ante Dragičević je posljednje pojačanje RK Čelika za novu prvenstvenu sezonu. Ljevoruki je rukometaš koji igra na pozicijama i desnog krila i desnog beka, ali i srednjeg beka.

  • Član je juniorske reprezentacije BiH
  • Igra na poziciji desnog krila, desnog i srednjeg beka

BIOGRAFIJA
Ante je rođen u Žepču, 19. juna 2001. godine, od majke Ljilje i oca Vinka. Vrlo dobar je učenik Srednje mješovite škole Žepče. Još nije odlučio šta će studirati nakon završetka srednje škole. Rukomet igra od svoje dvanaeste godine. Osim RK Žepča, gdje je napravio svoje prve rukometne korake, u posljednjoj sezoni je igrao u primjerligaškoj ekipi RK Maglaj. Član je juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine. Ranije je nastupao i za reprezerenaciju BiH – U 17.

Pane Škrbić i Ante Dragičević na potpisivanju ugovora za Čelik
Pane Škrbić i Ante Dragičević na potpisivanju ugovora za Čelik

Evo i izjava novog člana Čelika i članova uprave:

Ante Dragičević:

”Raduje me što sam došao u RK Čelik. U Čeliku se veoma ozbiljno radi i daje se šansa mladim igračima. Većinu saigrača u RK Čeliku poznajem. Posebno me raduje da Čelik stvara ekipu za duže staze i da ima ambicije da se već naredne godine plasiramo u Premijer ligu BiH. Maksimalno ću se truditi da doprinesem ostvarenju tog cilja”, rekao je nakon potpisivanja ugovora sa predsjednikom RK Čelika Panetom Škrbićem.

Pane Škrbić:

“Na prijedlog Stručnog štaba angažovali smo mladog i talentovanog devetnaestogodišnjeg Ante Dragičevića iz Žepča. Time u RK Čeliku zaokružujemo tim mladih Čelikovih nada (Faris Mrako, Adnan Sumbuljević, Danijel Jurić, Adi Mešinović, Franjo Duđak, Mirsad Čelenka, Muamer Kaljić, Ajan Seketa i drugi), tako da na taj način RK Čelik obezbjeđuje kontinuiranu i svijetlu budućnost. Ante je član juniorske reprezentacije BiH, što ima posebnu težinu. Ante, dobro došao u RK Čelik!“, izjavio je Pane Škrbić.

Seldin Rizvanović:

“Ja odavno pratim rad Ante Dragičevića. On je vrlo talentovan i zahvalan igrač koga bi poželjela svaka ekipa. Mali problem je to što Ante pohađa Srednju školu u Žepču, ali smo i to riješili, jer on svaki dan u školu ide prije podne, pa poslije podne može svakodnevno dolaziti na treninge”, kaže Seldin Rizvanović, trener RK Čelika, koji je takođe poželio dobrodošlicu novom prvotimcu kluba.

Inače, u RK Čeliku (Gradska arena) se žestoko radi. Na treninzima je obično po 20 igrača, što pojačava ozbiljnost i odgovornost i borbu za svaku poziciju u ekipi.

U srijedu, 9. septembra, trener će svim igračima dati šansu da izbore mjesto u prvoj sedmorki. Biće žestoko!

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!