Kupi karte za utakmice 062 599 630

Rukometaši Čelika danas (petak, 11. novembar) putuju u Goražde gdje se u okviru osmog kola Premijer lige sastaju sa RK Goraždom.

Sinoć su „Čelikovci”, pod „dirigentskom palicom” prof. Bojana Crnomarkovića, pred put u Goražde održali posljednji trening, na kome se kao i prethodnih dana dobro radilo i pripremale se varijante za važan susret u Goraždu.

– Imamo problema sa povredama. Naš standardni mladi igrač Hamza Hadžić, koji se tek „riješio” bolesti u leđima, na treningu je zadobio novu povredu (zgloba noge) i ne putuje u Goržde. To je veliki hendikep za nas. Slično je i sa Mirzom Dervenčićem, a golman Ajdin Tufekčić ima gripu. Kod Marka Pandžića je nešto bolja situacija, on je sanirao bolove u leđima i spreman je za Goražde – kaže trener RK Čelika Bojan Crnomarković.

Na put u Goražde putuju: Amar Ćerim, Jasmin Omerović, Mirza Dervenčić, Faris Mrako, Mustafa Babić, Enes Sirčo, Edvin Begović, Aldin Begagić, Nemanja Bezbradica, Almir Balaš, Adnan Begagić, Nikola Grahovac, Enes Skopljak, Marko Pandžić i oporavljeni Ranko Božić, koji je zbog povrede ramena bio van stroja mjesec i po dana.

– Veoma cijenimo mladu i taletovanu ekipu RK Goražda, ali mi u Goražde ne putujemo sa bijelom zastavom! Na trenzima smo marljivo radili, dobro se pripremili i ja očekujem da iz Goražda donesemo tri boda! – izjavio je jedan od najtalentovanijih igrača Čelika, Almir Balaš.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!