Kupi karte za utakmice 062 599 630

Rukometaši RK Čelika pripremaju se za start u prvenstvu Prve lige FBiH – Sjever. Odigrana je i posljednja prijateljska utakmica, generalna proba pred početak prvenstva u Vogošći, protiv tamošnjeg premijerligaša RK Vogošće. Pobijedila je RK Vogošća, visokim rezultatom 41:30 (poluvrijeme 20:16).

Premijerligaš RK Vogošća je nadigrao Čelik u svim elementima rukometne igre.

Rukometaši Čelika su pokušavali parirati i svih 60 minuta su se žestoko borili. RK Vogošća je imala na raspolaganju 20 odličnih i vrlo dobro pripremljenih igrača za naredno prvenstvo, što je rezultiralo visokom pobjedom od 11 golova razlike.

Povrede i bolesti

Istina, RK Čelik je u Vogošću otputovao dosta oslabljen, jer je čak sedam povrijeđenih, bolesnih ili spriječenih igrača koji nisu putovali u Vogošću. Bilo je i onih koji nisu bili u sastavu zbog posla, ispita na fakultetu ili obaveza u školi.

Oni koji su bili u sastavu dali su svoj maksimum i pružili otpor premijerligašu. U svakom slučaju, Čelik je prezentirao jednu novu, borbenu, žestoku igru i u odbrani i u napadu.

Jedinu pravu trening utakmicu je ipak imao golman Čelika Mevludin Čehajić, koji je bio na golu svih 60 minuta, obzirom da u sastavu nije bio golman Dženan Hodžić zbog povrede, pa je Čehajić imao čak 18 odbrana.

– U subotu je prva prvenstvana utakmica protiv RK Jajca. Mnogo toga još treba da napravimo i popravimo na trenizima ove sedmice. Nadam se da će makar četiri od 7 igrača koji nisu putovali u Vogošću biti spremno za utakmicu prvog kola prvenstva protiv jakog RK Jajca, u subotu 18. septembra u Gradskoj areni Zenica. Daćemo sve od sebe da odigramo dobru utakmicu – izjavio je trener RK Čelika Miki Filipović.

Slabiji za četiri igrača

Na kraju, valja istaći i da RK Čelik novo prvenstvo u Prvoj ligi Federacije BiH dočekuje oslabljen za čak šest igrača. Tri Čelikovca su našli angažane u premijerligaškim ekipama: Slaven Šijaković je u RK Gradačcu, Haris Muhić u RK Krivaji, a Semir Korjenić u RK Vogošći. Mario Filipović je otišao u RK Vitez, a Jasmin Omerović u Hrvatsku.

Legenda RK Čelika Aldin Begagić je otišao sa porodicom da živi u Njemačkoj a Edvin Begović je ostao igrač RK Čelika, ali se sa poslom nalazi na terenu u Livnu i onemogućen je u treniranju i igranju za svoju ekipu.

Praktično, čitava jedna postava RK Čelika preselila u drugi klub ili su prestali da igraju.

Foto: Arhiva

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!