Kupi karte za utakmice 062 599 630

Nakon završetka prvenstvene sezone rukometaši Čelika su od strane Uprave i Stručnog štaba dobili ”godišnji odmor”, uz obavezu da samostalno treniraju kod kuće i povremeno se zajednički okupljaju na trenizima.

  • U toku su razgovori sa igračima: svi ostaju vjerni RK Čeliku
  • Dva petnaestogodišnjaka iz Škole rukometa Čelik prekomandovana u seniorski tim
  • Tarik Kubat – novo ime u RK Čeliku

Uprava obavlja razgovore sa igračima

– Pripreme za novu prvenstvenu sezonu zvanično započinju 15. jula, a do tog vremena Uprava kluba ima pune ruke posla. Obavljaju se razgovori sa svim igračima i, kako sada stvari stoje, svi igrači koji su branili boje Čelika u prethodnom prvenstvu, žele da produže saradnju i ostanu u sastavu RK Čelika i u narednoj prvenstvenoj sezoni. Prema ocjeni Stručnog štaba u timu je, u odnosu na prethodnu sezonu, upražnjena jedino pozicija pivota koju od ranije ”pokriva” mladi Mirsad Čelenka. Upražnjeno je i mjesto legendarnog pivota Aldina Begagića, nakon njegovog odlaska u Njemačku. Tragamo za još jednim golmanom te, eventualno, jednim vanjskog igračem koji igra u oba pravca – kaže za naš portal predsjednik kluba Pane Škrbić.

Tri prinove: Kubat, Kačamaković i Zukić

Tarik Kubat
Tarik Kubat, novi pivot RK Čelika, Foto iz njegove privatne zbirke

Za sada je Čelik obezbijedio tri prinove za seniorsku ekipu, koja u narednom prvenstvu juriša na Premijer ligu BiH i Evropu.

– Novo ime u RK Čeliku je devetnaestogodišnji Tarik Kubat, pivotmen koji nam dolazi iz RK Kaknja. Rukomet igra već 10 godina. Rođen je u Zenici a živi u Kaknju. Student je prve godine Politehničkog fakulteta u Zenici. Uz njega su i dva juniora iz naše Škole rukometa RK Čelik ”prekomandovana” u seniorski tim: to su sjajni petnaestogodišnjaci Ahmet Kačamaković i Eldar Zukić. Oni su buduće nade RK Čelika i zeničkog rukometa! – kažu nam u Upravi RK Čelika.

Dragičević trenira i sprema se za fakultet

Jedan od standarnih prvotimaca Čelika Ante Dragičević, omladinski reprezentativac BiH koji je proglašen i najboljim mladim igračem Čelika u prethodnoj sezoni, ovih dana je završio srednju školu i priprema se za upis na Politehnički fakultet u Zenici, odsjek IT Tehnologija.

– Treniram svakodnevno kod kuće u Žepču i pripremam se za fakultet u Zenici. Siguran sam da će se RK Čelik ovoga puta plasirati u Premijer ligu BiH, jer imamo odličan tim i sve ostale uslove za takav uspjeh – javio nam se telefonom iz Žepča odlični desni bek i krilo Ante Dragičević.

Turnir Zaim Kobilica 30. avgusta

U Rukometnom klubu Čelik se ovih dana punom parom radi na organizaciji Osmog po redu tradicionalnog međunarodnog rukometnog turnira Zaim Kobilica. Upućeni su pozivi evropskom šampionu RK Vardaru iz Skoplja, RK Crvenoj Zvezdi iz Beograda, RK Umagu iz Hrvatske, te klubovima iz Slovenije i Turske.

Turnir će se ove godine održati od 30. avgusta do 1. septembra u Gradskoj areni Zenica.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!