Kupi karte za utakmice 062 599 630

Sinoć su rukometaši juniora RK Čelika slavili treću uzastopnu pobjedu u zvaničnoj Ligi za juniore BiH.

Pred stotinjak posjetalaca u Dvorani Bilmišće juniori RK Čelika su „pregazili” odličnu ekipu juniora tuzlanske Slobode, iz koje čak pet igrača nastupaju za prvi – seniorski tim RK Slobode.

Bila je to odlična i borbena rukometna predstava u kojoj je ekipa domaćina cijelo vrijeme vrijeme bila u vođstvu i na kraju slavila rezultatom 26:24 (poluvrijeme 12:10).

– Bravo momci! Čestitam na sjajnoj pobjedi! Tako se brane boje RK Čelika! Čestitam i treneru juniora prof. Seldinu Rizvanoviću, bez koga se sve ovo u RK Čeliku ne bi ni desilo. Takođe i Sanelu Hasanoviću i Nedimu Šehiću koji mu pomažu u radu sa mladima u našem klubu. Mi na ovome nećemo stati i u narednom periodu ćemo maksimalnu pažnju posvetiti podmlatku u našem Klubu – rekao je predsjednik RK Čelika Pane Škrbić nakon utakmice i treće uzastopne pobjede juniora RK Čelika u prvenstvenim utakmicama.

Igrači RK Čelika koji su izvojevali treću po redu uzastopnu pobjedu su: Amar ĆERIM (sjajni golman), Jasmin OMEROVIĆ (izvrsno lijevo krilo, postogao 8 golova), Mustafa BABIĆ (odlični bek, sa 6 golova), Aldin ALIĆ (3 gola), Faris MRAKO (3 gola), Midjan ŠEĆIBOVIĆ (4 gola), Ahmed DURMIĆ (2 gola), Muamer KLJAJIĆ i Demir ŠABANOVIĆ.

U do sada četiri odigrana prvenstvena kola juniori RK Čelika su postigli sljedeće rezultate:

• RK Gračanica – RK Čelik 30:28
• RK Čelik – RK Lukavac 40:29
• RK Konjuh (Živinice) – RK Čelik 28:31 i
• RK Čelik – RK Sloboda (Tuzla) 28:26.

Juniori RK Čelika vode na čelu prvenstvene tabele sa 9 osovojenih bodova.

„Činjenica je da – kada u jednom klubu juniori postižu dobre rezultate – taj klub ima dobru budućnost! To i jeste naš moto i razvoja podmlatka u RK Čeliku i postizanja dobrih rezultata. Mi smo u toku formiranja i drugih mladih selekcija u Klubu, što je u procesu realizacije. Čestitam mojim igračima na sjajnoj pobjedi, koja je vrlo vrijedna i ulazi u istoriju Kluba!”, izjavio je trener prof. Seldin Rizvanović.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!