Kupi karte za utakmice 062 599 630

Nakon pobjede u Gračanici prije sedam dana „Čelikove nade” slavile i u Živinicama protiv Konjuha (31:28 za RK Čelik).

Podmladak Rukometnog kluba Čelik – juniorska ekipa našeg tima zabilježila je i drugu uzastopnu pobjedu u okviru zvanične Juniorske lige BiH: nakon pobjede u gostima prošle sedmice nad RK Gračanicom (30:28 za Čelik), juniori Čelika slavili su ove sedmice i u Živinicama protiv favorizovane ekipe domaćeg Konjuha (31:28 za RK Čelik).

“Naše pobjede su tim veće kad se zna da RK Gračanica i RK Konjuh na nivou BiH već dugo imaju jaku Školu rukometa”, kaže trener juniora Čelika, prof. Seldin Rizvanović.

“Dugo vremena su dječaci iz našeg podmlatka bili u sjeni seniorskog tima. Sa dvije pobjede u nizu nad ekipama RK Gračanice i RK Konjuha, Živinice, naši juniori su skrenuli pažnju na sebe i red je da pomenemo ko su tvorci novog ,,čelikog rukometnog čuda”: to su, prije svih, naš trener prof. Seldin Rizvanović, ali i igrači, buduće zeničke rukometne zvijezde – Jasmin Omerović i Mustafa Babić, zatim Faris Mrako, Aldin Alić, Ahmed Durmić i Miđan Šećibović, te golmani Amar Ćerim i Imvamer Kaljić. Posebno je značajno da su ovi rukometaši tek napunili po 17 godina (1999. godište)! Sve čestitke našim juniorima, a pozivamo i dječake iz zeničkih osnovnih škola (2002. i mlađa godišta) da se priključe „pokretu RK Čelik!”, rekao je predsjednik RK Čelika Pane Škrbić, čestitajući juniorima ove nove pobjede.

trener-juniora

Trener Juniora prati utakmicu

Pored dobre igre u odbrani, mladi rukometaši Čelika su i pucački dobro raspoloženi, pa je recimo Jasmin Omerović napunio mrežu RK Konjuha sa 9 golova, Mustafa Babić je dodao 7, a Faris Mrako i Ahmed Durmić po 4 gola.

Značajno je istaći da se Jasmin Omerović, Mustafa Babić i Amar Ćerim već nalaze u sastavu prve ekipe Čelika i trenera Bojana Crnomarkovića u utakmicama Premijer lige BiH.

juniori-rk-celika-pobijedili-u-zivinicama

Juniori RK Čelika pobijedili u Živinicama

NA SLIKAMA: Fotke sa utakmice juniora RK Čelika u Živinicama

 

 

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!