Kupi karte za utakmice 062 599 630

Ozbiljne pripreme RK Čelika za suset sa RK Goraždem

Pauzu u rukometnom prvenstvu Premijer lige BiH rukometaši Čelika koriste da bi se što bolje pripremili za nastavak prvenstva. Naime, prvenstvo se zbog utakmica A reprezenacije BiH nastvalja tek 11. novembra.

Najprije smo imali kratku pauzu za sve igrače, koja je trajala četiri dana, a od utorka, 25. oktobra treniramo dva puta dnevno, u teretani i u Gradskoj areni. Ispravljamo greške koje smo uočili u dosadašnjom toku prvesntva. Posebno se spremamo za prvu narednu utakmicu, protiv uvijek neugodnog RK Goražda u Goraždu, 11. novembra”, kaže trener Čelika Bojan Crnomarković.

Dobra vijest za navijače RK Čelika je da se, nakon oko mjesec dana odsustvovanja sa terena zbog povrede ramena, u trenažni proces jučer vratio Ranko Božić, član U 21 reprezentacije BiH, a standardni prvotimci – bekovi Hamza Hadžić i Marko Pandžić, iako još uvijek pod terapijom kod fizioterapeuta, treniraju i biće spremni za prvenstvene okršaje do utakmice sa Goraždem.

Milan Duvnjak odsutan do kraja prvenstva

milan-duvnjak-kriloU RK Čeliku ističu da su prvenstvena pauza i ,,mini pripreme” posebno dobro došle iskusnim i talentovanim igračima, Mirzi Dervenčiću i Nemanji Bezbradici, koji su se kasnije priključili ekipi, a takođe i Aldinu Begagiću i Edvinu Begoviću koji zbog obaveza na poslu često trenizima ne mogu da prisustvuju, a sada imaju više vemena da se uklope sa redovnim treniranjem sa ekipom.

U Zenici je ovih dana boravio i pouzdano krilo Milan Duvnjak, koji je šest godina branio boje Čelika. Njegova povreda koljena je takve vrste da ne može biti na raspolaganju treneru Crnomarakoviću do kraja ove godine, tako da je on drugi igrač na koga Crnomarković ne može računati, pored golmana Samira Lilića koji je sa Čelikom sporazumno raskinuo ugovor.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!