Kupi karte za utakmice 062 599 630

RK Čelik – RK Krivaja 28:30 (16:16)

U okviru 7. Kola Premijer lige BiH u Gradskoj areni Zenica, pred oko 900 gledalaca, RK Čelik je igubio u derbiju kola protiv komšija iz Zavidovića: RK Čelik – RK Krivaja 28:30 (16:16). Sudije: Zdenko Božić i Borislav Slipac (oba Novi Travnik). Sedmerci:za Čelik 7(5), a za Krivaju 4 (2).
Isključenja: Čelik 2, a Krivaja 8 minuta.

RK ČELIK: Ćerim, Omerović, Dervenčić (4), Adnan Begagić, Hadžić (3), Oruč, Babić, Sirčo (14 odbrana), Begović (5), Tufekčić (3 odbrane), Aldin Begagić (1), Bezbradica (3), Balaš (5), Grahovac, Skopljak (6), Pandžić (1). Trener: Bojan Crnomarković.

RK KRIVAJA: Selimbegović (18 odbrana), Begić, Ljutić (1), Avdić (3), Došić, Grujić (10), Mehić, Fejzić, Polić, Alić (2), Huskić (4), Muhić, Ohran (3), Jaškić (5),Pedić (2), Klis. Trener: Jasmin Mrkonja.

Rukomataši Krivaje su u derbiju kola u Gradskoj areni Zenica zasluženo odnijeli 3 boda. Krivaja je povela od samog početka, a Čelik se više puta tokom utakmice približavao, nekad i izjedanačio rezultat ali ništa više od toga.
I pred sami kraj, svega minut-dva do kraja, kada je rezultat glasio dva gola razlike za Krivaju, još se zakuhalo kada je igrač domaćih Enes Skopljak, oči u oči u ovoj utakmici sa odličnim golmanom gostiju Ajdinom Selimbegovićem, imao ,„šansu utakmice” da izjednači, ali nije ikskoristio sto postotni „zicer”, a nakon toga su i igrači Krivaje zabili gol za konačnih 30:28.

Mada je posjeta utakmici u Gradskoj areni bila mnogo bolja nego u prethodnim utakmicama (oko 900 posjetlaca), sramota je za Zenicu i činjenica da je oko pola posjetilaca u Gradskoj areni bilo iz Zavidovića i da su bodrili svoj tim! Slično je bilo i protiv Maglaja, kada je Čelik slavio pobjedom!

Puno grešaka

Igrači Čelika na čelu sa svojim najboljim golgeterom u dosadašnjem dijelu prvenstva Markom Pandžićem (u Derventi postigao 11, a protiv Krivaje samo jedan gol!) su u igru ušli smušeno i dozvolili Krivaji da vodi sve do dvadesete minute, da bi kraj prvog poluvremena rezultat glasio 16:16.

rk-krivaja-vs-rk-celik
foto: Facebook

Puno „potrošenih zicera”, puno grešaka u napadu, nedovoljno čvrsta odbrana, dva promašaja penala kapitena Aldina Begagića i gotovo nesavladiv Ajdin Selimbegović na golu Krivaje – nisu mogli dati bolji rezultat za Čelik od postignutog.

Na treneru Crnomarkoviću i igračima Čelika je da naprave detaljnu analizu, a izgleda da će biti potrebno da se sa još nekim od starijih igrača (kao sa golmanom Lilićem) i prije kraja polusezone raskine ugovor.

Ne može biti alibi za igru Čelika ni to što su Pandžić i Hadžić igrali povrijeđeni, što nije bilo u timu BiH reprezentativca Ranka Božića.

Čelik je na tabeli Premijer lige sa 9 osovojenih bodova i dalje negdje od devetog do 11 mjesta, zajedno sa RK Slogom i Goraždem.

Sada, zbog utakmica BiH reprezentacije, slijedi 15-dnevna pauza u prvenstvu, gdje treba napraviti mini pripreme i novu strategiju za utakmicu u Goraždu.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!