Kupi karte za utakmice 062 599 630
  • Sinoć Čelik održao poslednji trening pred najvažniju utakmicu sezone sa Krivajom iz Zavidovića
  • Neizvjestan nastup Marka Pandžića i Hamze Hadžića, Enes Skopljak nakon povrede u Derventi sigurno u sastavu, a Ranko Božić odsustvuje zbog bolova u ramenu.

U Rukometnom klubu Čelik i u gradu Zenica je mobilno stanje pred najvažniju utakmicu ove sezone – protiv RK Krivaje iz Zavidovića u Gradskoj areni Zenica, koja se igra u srijedu 19. oktobra. Uprava Kluba je pozvala đake, studente i penzionere Zenice da besplato prisustvuju ovoj „utakmici godine” i bodre svoj tim, a rukometaši RK Čelika su sinoć, pod „komandom” trenera Bojana Crnomarkovića, održali posljednji trenig pred ovu „utakmicu godine”.

Održan je dobar trening! Raspoloženje u ekipi je dobro, iako je neizvjestan nastup bekova Marka Pandžića i Hamze Hadžića, zbog bolova u leđima. Oni su danas dva puta bili kod fizioterapeuta na terapiji i da li će oni nastupiti protiv Krivaje znaćemo pred samu utakmicu. Enes Skopljak će nakon povrede u Derventi na vlastiti zahtjev biti u sastavu, a Ranko Božić odsustvuje zbog bolova u ramenu – kaže trener Čelika Crnomarković.

U „priču” se uključio i novi Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, koji je predsjedniku Kluba Panetu Škrbiću poslao poruku sljedeće sadržine:

„Ja sam do utorka van Zenice i žao mi je što neću biti u prilici da prisustvujem ovoj važnoj utakmici. Želim vam da pobijedite!” – napisao je Kasumović.

Utakmica se igra u 17.00 sati, a očekuje se veliki broj ljubitelja rukometa. Gosti utakmice su radnici ALBE i JP Vodovod i kanalizacija Zenica, a studenti iz studentskog doma Zenica dolaze organizovano u organizaciji studenta – bivšeg Čelikovog rukometaša Junusa Čajdina, koji je i vođa Čelikovih navijača-studenata, a rođen je u Gornjem Vakufu.

 

DOĐITE U GRADSKU ARENU I PODRŽITE NAS! DAĆEMO SVE OD SEBE, OSTA-VITI SRCE NA PARKETU DO KONAČNE POBJEDE!
RK KRIVAJA MORA ,,PASTI” – PORUČUJU PRVOTIMCI ČELIKA ENES SKOPLJAK, ADNAN BEGAGIĆ, ENES SIRČO, ALMIR BALAŠ, NEMANJA BEZBRADICA, MIRZA DERVENČIĆ, ALDIN BEGAGIĆ I OSTALI PRVOTIMCI.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!