Kupi karte za utakmice 062 599 630

Sedamnaestogodišnji srednjoškolac, Zeničanin Velid Čelenka, pristupio je Rukometnom klubu Čelik, gdje ostaje naredne četiri godine.

U posljednjoj polusezoni Čelenka je nastupao za Rukometni klub Vitez iz Viteza. Rođeni je brat starijeg rukometaša RK Čelika, pivotmena Mirsada Čelenke. Odličan je učenik drugog razreda Srednje tekstilne škole u Zenici. Rukomet je počeo igrati prije šest godina, na poziciji lijevog krila i lijevog beka. Mlađi Čelenka se odmah priključio pripremama RK Čelika za naredno prvenstvo.

– Sretan sam što sam u Rukometnom klubu Čelik za koji već duže vrijeme nastupa i moj brat Mirsad. Raduje me da imam priliku da učim i naučim tajne rukometne igre od iskusnih rukometnih asova RK Čelika, kapitena Mirze Dervenčića, zamjenika kapitena Edina Gušića, te Amara Kobilice i drugih rukometaša Čelika, kao i posebno od trenera Mikija Filipovića. Daću sve od sebe da krenem njihovim stopama i postepeno se nametnem treneru za prvi sastav – izjavio je za Čelikov portal mladi Velid Čelenka.

Predsjednik Kluba Pane Škrbić i potpredsjednici Salih Dizdarević i Josip Poljak, te generalni sekretar Kluba Selvir Mehmedović čestitali su Velidu pristupanje RK Čeliku i poželjeli mu dobrodošlicu.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!