Kupi karte za utakmice 062 599 630

Dvadesetogodišnji korpulentni i snažni rukometaš Faris Rujanac iz Donjeg Vakufa, golgeter Prve lige FBiH koji je do sada nastupao za RK Donji Vakuf i za premijerligašku ekipu RK Iskra iz Bugojna te u posljednjoj polusezoni za RK Jajce, najveće je ovosezonsko pojačanje Rukometnog kluba Čelik.

RK Čelik je jesenji prvak Prve lige Federacije BiH, ispred Slobode 2, RK Jajca i RK Kaknja i najozbiljniji je kandidat za plasman u Premijer ligu BiH.

Studentski klub

– Dolaskom Farisa Rujanca u RK Čeliku se sve više realizuje opredjeljenje Uprave kluba da ovaj klub preraste u studentski klub. Sa Rujancem sad imamo 7 redovnih i jednog vanrednog studenta. Među 16 igrača RK Čelika su i tri srednjoškolca. Ponosan sam da se radi o dobrim studentima, među njima su naši Faris Mrako i Adnan Sumbuljević koji se nalaze na završnoj godini studiranja. Mrako je uz to i tri godine student godine na svom fakultetu – ističe predsjednik Kuba Pane Škrbić.

Pored Farisa Rujanca, RK Čeliku je u ovogodišnjem prelaznom roku pristupio i donedavni član RK Donjeg Vakufa, iskusni bek Amir Došić, koji je još nastupao za premijerligaške ekipe RK Maglaj i RK Krivaju iz Zavidovića. Takođe, u klub se vratio i Mario Filipović koji je, nakon Čelika, u prošloj polusezoni bio registrovan za RK Vitez. RK Čelik je znatno pojačao svoju bekovsku liniju, a pored Rujanca, Filipovića i Došića tu su još pravi rukometni asovi iz bekovske linije: kapiten Mirza Dervenčić, Amar Kobilica, Faris Mrako, Danijel Jurić, Adnan Sumbuljević i Muaz Kusić. Tu je i novopridošli Zeničanin, brat pivota Mirsada Čelenke, Velid Čelenka, koji se takođe priključio pripremema RK Čelika.

Faris Rujanac sa predsjednikom Škrbićem
Faris Rujanac sa predsjednikom Škrbićem

Rujanac najveća nada

Mladi Faris Rujanac je sa RK Čelikom potpisao trogodišnji ugovor, sa mogućnošću automatskog produženja na još dvije godine. Odličan je i u napadu i u odbrani, a jedan je od rukometnih fenomena jer podjednako u igri koristi i lijevu i desnu ruku. Jedan je od najvećih nada bh. rukometa. Ima posebno izraženu želju i ambiciju da nastupi za reprezentaciju BiH. Predstavlja izuzetnu opasnost za protivničke golmane, a i pravi je bedem u odbrani ispred svog gola. Visok je dva metra a težak 97 kilograma.

– Jako sam obradovan da je Faris Rujanac u našim redovima, jer se radi o odličnom rukometašu i sjajnom momku koji voli i obožava to što radi. On uživa u igranju i pravi je rukometni biser, o kome će se tek čuti. Pred Rujancem je velika rukometna karijera, a RK Čelik će mu obezbijediti maksimalno povoljne uslove za rad, razvoj i napredak na putu da postane rukometna zvijezda na prostorima BiH i šire. Farise, dobro došao u svoj RK Čelik! – izjavio je Pane Škrbić, predsjednik RK Čelika, nakon potpisivanja ugovora sa Rujancem.

Rujanac: Čast je igrati u Čeliku!

Faris Rujanac nije krio zadovoljstvo što je postao član Rukometnog kluba Čelik koji ima tradiciju dugu 72 godine postojanja:

– RK Čelik je jedan od najstarjih bh. rukometnih klubova, poznat je i priznat u zemlji i inostranstvu. Čast je igati za Čelik, jer se radi o odlično organizovanom klubu koga uspješno vodi Uprava Kluba na čelu sa dugogodišnjim predsjednikom Panetom Škrbićem, kome mi rukometaši jako vjerujemo. Uslovi rada u RK Čeliku su odlični, pravi evropski. Treniramo i igramo u najboljoj gradskoj areni, ne samo u BiH nego i regionu. Pored rukometa, za Zenicu sam se odlučio i zbog studiranja na Univerzitetu Zenica. Međutim, naš najvažniji sportski cilj je da se već u ovoj godini plasiramo u Premijer ligu BiH i u tome želim da dam svoj ogroman doprinos. Maksimalno ću se boriti da ostvarimo taj cilj i da već od jeseni ove godine igramo za Premijer ligu BiH!

O suigračima

Rujanac nastavlja i o suigračima te kaže i ovo:

– Gotovo sve suigrače u RK Čeliku od ranije dobro poznajem, sve su to sjajni momci i velika raja… Odličan je ovo kolektiv, dobro je ukomponovan tim mladih i iskusnijih igrača. Od iskusnijih Dervenčića, Gušića i Kobilice mi mlađi možemo mnogo naučiti. Zenica je prava rukometna sredina i zaslužuje premijerligaša i Evropu. Takođe, želim da kroz odlične igre u RK Čeliku skrenem pažnju na sebe i nametnem se selektoru reprezentacije Ivici Obrvanu u fazi podmlađivanja našeg državnog tima. Jedva čekam dan kada ću obući dres sa nacionalnim grbom! – izjavio je za portal RK Čelika novi igrač Faris Rujanac.

Završne pripreme i prijateljske utakmice

– Završni dio priprema u RK Čeliku već je započeo a treninge vodi moj pomoćnik Adnan Begagić. Radi se o postepenom prikupljanju i zagrijavanju ekipe za prave pripreme, za završnicu priprema za narednu prvenstvenu sezonu. Udarni završni žestoki dio priprema slijedi od 30. januara. Obzirom da prvenstvo u Prvoj ligi Federacije BiH počinje već 26. februara, imaćemo ubrzani plan fizičkih priprema ali i rad s loptom. Naredna sezona će objektivno biti teška, ali se nadam najboljem – izjavio je Šef stručnog štaba RK Čelika Ljubomir Miki Filipović.

U RK Čeliku je planiran i veći broj prijateljskih utakmica: sa ekipom RK Konjuha u Živinicama trenera Davora Kadića, sa RK Bosnom iz Visokog a planirano je i učešće RK Čelika, na poziv RK Bosne iz Sarajeva kao organizatora, na memorijalnom turniru ”Goran Čengić” 12. februara, gdje učestvuju ekipe RK Goražde i RK Čelika, kao prvaci prve lige FBiH Jug i Sjever, te RK Vogošća, kao i domaćin RK Bosna.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!