Kupi karte za utakmice 062 599 630

Još dva iskusna rukometaša pristupila su RK Čeliku u novom prelaznom roku i u pripremama tima za plasman za Premijer ligu BiH. To su dvadesetosmogišnji odličan pivot premijerligaškog nivoa Ajdin Velić iz Bugojna i iskusni golman, dvadesetdevetogodišnji Zeničanin Jasmin Beganović, povratnik u matični klub RK Čelik.

– Ovim smo zaključili ovogodišnji prelazni rok, što se RK Čelika tiče – kaže Pane Škrbić, predsjednik Kluba. – Posložili smo sve kockice i pokrili sve pozicije u timu, treneri Miki Filipović i Adnan Begagić odlično rade svoj posao i sad se nadamo najboljem u predstojećem prvenstvu. Po dogovoru sa Stručnim štabom, formirali smo ekipu koja može igrati Premijer ligu, nakon što obezbijedimo ulazak, a ne da onda sakupljamo nove igrače za nju – ističe Pane Škrbić, predsjednik RK Čelika.

Ajdin Velić, ugovor na tri godine

Ajdin Velić
Ajdin Velić, Foto: privatno vlasništvo Velića

Ajdin Velić je ponikao u RK Iskra Bugojno, prije 14 godina. Igrao je u Premijer ligi BiH, gdje je u RK Iskri bio i kapiten tima. Igrao je i za RK Igman sa Ilidže, s kojim je također ušao u Premijer ligu BiH, zatim u ekipi RK Bosne Sarajevo i RK Jajca. Završio je Fakultet Zdravstvenih studija u Sarajevu. Rukomet igra od svoje četrnaeste godine, a Ugovor sa RK Čelikom je zaključio na tri godine. Odličan je i u odbrani i u napadu.

”Čuo sam, posebno od novopečenog Čelikovca Farisa Rujanca, da je u RK Čeliku veoma pozitivna atmosfera, da je to dobro organizovan klub i da ima najozbiljnije ambicije za plasman u Premijer ligu BiH. Zato sam tu i učiniću sa svoje strane maksimum da taj cilj ostvarimo: RK Čelik u Premijer ligi BiH”, izjavio je Ajdin Velić.

Jasmin Beganović, golmansko pojačanje

Jasmin Beganović, golman
Jasmin Beganović, golman, Foto: privatno vlasništvo Beganovića

Jasmin Beganović je golman. Počeo je trenirati rukomet u RK Čeliku 2006. godine i prošao sve kategorije Čelikove rukometne škole, od pionira do seniora. Pored RK Čelika, igrao je rukomet za RK Bosnu Tešanj te Školu Čelik Junior. Zbog školovanja na Policijskoj akademiji u Sarajevu imao je jednogodišnju pauzu u rukometu i sada sa ponovo vratio u svoj matični klub, RK Čelik.

– Sretan sam da sam ponovo u svom matičnom klubu RK Čeliku, gdje sam i počeo i gdje želim i završiti svoju rukometnu karijeru. Želim da budem sudionikom plasmana RK Čelika u Premijer ligu BiH, što će se, siguran sam, i desiti ove godine – rekao je za portal RK Čelika golman Jasmin Beganović.

Faris Mrako, rukometaš sa studentskim nagradama

FARIS MRAKO

Dvadesettrogodišnji prvotimac Rukometnog kluba Čelik Faris Mrako, koji je rukometni karijeru započeo sa 10 godina upravo u školi rukometa RK Čelik (koju je tada vodio prof. Seldin Rizvanović), sve tri akademske godine na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Zenici je imao najbolji prosjek ocjena, bio Student godine i dobitnik Dekanove nagrade. U četvrtoj godini Fakulteta Mrako nastavlja sa odličnim ocjenama. Od početka novog semestra već je dobio tri desetke i nalazi se pred dobijanjem četvrtog priznanja Student godine i pred novom nagradom Dekana Filozofskog fakulteta Zenica.

Inače, Faris Mrako je i član Upravnog odbora RK Čelika kao predstavnik igrača u tom najvišem klupskom organu. O trenutnoj situaciji i ambicijama Kluba Faris Mrako kaže:

– Trenutno je stanje u RK Čeliku fantastično! Imamo odlične pripreme, super radimo dva puta dnevno pod trenerskom palicom Mikija Filipovića i Adnana Begagića. Pojačali smo naše redove i konkurencija za svako mjesto u timu je mnogo veća. Imamo sada odličan tim, jači nego jesenas, a atmosfera medju igračima i u klubu je savršena. Takođe, Uprava kluba radi odličan posao i, zahvaljujući prije svega predsjedniku Kluba Panetu Škrbiću, rijedak smo klub koji nema neizmirenih obaveza, pa ni prema igračima. Kao član Upravnog odbora znam da naš završni račun pokazuje poslovanje bez gubitaka za proteklu godinu. Iako je konkurencija za osvajanje prvog mjesta u našoj Ligi vrlo jaka, prije svega su to konkurenti RK Jajce i RK Kakanj, mislim da smo mi, i pored toga, objektivno najbolja ekipa u Prvoj ligi FBiH i zasigurno jurišamo na zadržavanje prvog mjesta na tabeli, gdje smo i danas, kao i na plasman u Premijer ligu BiH – izjavio je Faris Mrako.

Škola rukometa radi punom parom

Škola rukometa RK Čelik, pod vođstvom trenera, profesora Damira Hukića, radi punom parom. Trenira se u dvorani Osnovne škole u Blatuši. Odziv u školu je sve veći a besplatan upis i dalje traje, putem sekretara Kluba Selvira Mehmedovića (061 727 452) i predsjednika Savjeta rukometne škole Čelik, Enesa Kačamakovića (061 750 178).

– Paralelno sa treninzima radimo i sva testiranja polaznika škole. Vidi se da među polaznicima ima puno potencijalnih rukometnih talenata. Sa prijavama idemo dalje a cilj nam je da upišemo stotinjak polaznika škole rukometa. Prijaviti se mogu djeca i roditelji tokom čitavog dana, na brojeve telefona sekretara Kluba te predsjednika Savjeta škole – rekao nam je trener Damir Hukić.

NAREDNE SUBOTE, 12. FEBRUARA, TIM RK ČELIKA UČESTVUJE NA MEMORIJALNOM TURNIRU GORAN ČENGIĆ I PRVI PUT OVE GODINE IGRA UTAKMICE.

U prvoj utakmici, u 10 sati, RK Čelik igra sa domaćinom turnira, RK Bosnom Sarajevo. Nakon toga se sastaju RK Vogošća sa RK Goraždem, a istog dana poslije podne u 16:30 je utakmica za treće mjesto turnira, nakon koje je i utakmica za prvo mjesto.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!