Kupi karte za utakmice 062 599 630

U subotu, 12. februara RK Čelik učestvuje na jakom rukometnom memorijalnom turniru Goran Čengić u Sarajevu, turniru čiji je oranizator RK Bosna Sarajevo. Pored RK Bosne i Čelika učestvuju još RK Vogošća i RK Goražde.

U prvoj utakmici u 10 sati u subotu igraju domaćin RK Bosna i RK Čelik. Nakon toga se sastaju Vogošća i Goražde, a poslije podne su utakmice za prvo i treće mjesto.

Tri igrača povrijeđena

RK Čelik u Sarajevo putuje u okrnjenom sastavu, jer su se u pripremnom periodu povrijedili najprije pivot Mirsad Čelenka, koji će zbog povrede morati pauzirati više od mjesec dana, zatim Amir Došić, te Tarik Kubat.

– I pored toga imamo na raspolaganju 20 igrača i turnir je odlična prilika da isprobamo sve igrače i vidimo ko koliko od njih može u dati u ovom trenutku – kaže trener Čelika Miki Filipović.

Rođendan Amara Kobilice

Rodjendan Amara Kobilice u Čeliku
Rodjendan Amara Kobilice u Čeliku

Jedan od pouzdanijih igrača Čelika, Amar Kobilica, nakon treninga je zajedno sa svojim saigračima, te predsjednikom Škrbićem i trenerom kluba Filipovićem, uz tortu i sokove proslavio 28. rođendan.

– Imamo bolji tim nego u posljednjih više od pet godina. Radimo odlično i idemo do kraja na osvajanje titule prvaka Prve lige Federacije i na plasman u Premijer ligu. Atmosfera u timu i klubu je fantastična, imamo odličnu Upravu i sjajnog predsjednika i trenera i očekujemo podršku publike jer smo objektivno favoriti broj 1 za Premijer igu – kaže u “slavljeničkom“ govoru Amar Kobilica.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!