Kupi karte za utakmice 062 599 630

Na sjednici Upravnog odbora RK Čelika donešena je odluka da pripreme za naredno prvenstvo u Premijer ligi BiH započnu 1. avgusta.

„Radiće se u Gradskoj areni, u teretani i na Kamberovića polju i to dva, a nekad i tri puta dnevno”, kaže trener Čelika, prof. Seldin Rizvanović. „Kostur tima čine domaći igrači iz prethodnog prvenstva: Aldin Begagić, Edin Bajramović, Mirza Dervenčić, Edvin Begović, Adnan Begagić, Milan Duvnjak, Enes Sirčo, Hamza Hadžić, Amar Kobilica i Ajdin Tufekčić, a provjerenoj ekipi će biti priključeno i desetak juniora s kojima će biti potpisani stipendijski ugovori”, kaže Rizvanović.

Inače, naredno prvenstvo u Premijer ligi BiH započinje 3. septembra.

RK Čelik organizuje medjunarodni memorijalni turnir u čast Zaima Kobilice

zaim-kobilica

Rukometni klub Čelik Zenica, prema odluci Uprave kluba, krajem augusta organizuje međunarodni rukometni turnir „Zaim Kobilica”, u čast ovog vrsnog rukometaša, koji je preminuo prošle godine, a igrao je za RK Čelik i italijanski HC Prato, te za reprezentaciju BiH i Italije.

„Pozivi za turnir su otišli na adrese HC Prato, RK Konjuh iz Živinica i RK Bosna iz Visokog. Želimo da, pored uspomene na jednog od najboljih rukometaša Čelika svih vremena Zaima Kobilice, napravimo i malu svečanost za našeg dosadašnjeg odličnog igrača i kapitena u prethodnih nekoliko sezona, Davora Kadića, koji je nakon pet i po godina provedenih u Čeliku, iz porodičnih razloga, prešao u RK Konjuh iz Živinica”, kaže nam Pane Škrbić, predsjednik RK Čelika.

Osnovan je Organizacioni odbor koji ovaj turnir treba da realizuje.

Zaim Kobilica

Upis u besplatnu školu rukometa

Rukometni klub Čelik, član Premijer lige BiH i ovogodišnji učesnik osmine finala evropskog Challenger kupa vrši prijem novih članova za besplatnu školu rukometa. Godišta koja se mogu prijaviti su: 2004/ 2005. i 2006/2007, a članarina se ne naplaćuje!

Školu će voditi poznate ranije rukometne zvijezde, ali i sadašnji rukometaši i reprezentativci BiH. Prijave se vrše svakim danom osim nedjelje u prostorijama Rukometnog kluba Čelik, u zgradi pored Hotela Internacional.

Telefon za informacije i upis je: 062 599 630, Nedim Šehić, sekretar Kluba.

Uprava RK Čelika

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!