Kupi karte za utakmice 062 599 630

Dvadesetdvogodišnji Amar Kobilica, koji je ponikao u Rukometnom klubu „Čelik”, a zatim nastupao za RK Vitez, RK Vogošću i RK Bosnu TS Tešanj, vratio se u matični klub. Kobilica je danas sa predsjednikom RK Čelika, Panetom Škrbićem, potpisao dvogodišnji ugovor, s mogućnošću produženja na još dvije godine.

Amar-kobilica-u-napadu

„Radujem se da sam ponovo u RK Čeliku! Ima ona narodna, „svuda pođi -kući dođi”… Obradovao me poziv predsjednika Kluba Paneta Škrbića da se vratim u Čelik, jer njega i RK „Čelik”, gdje sam ponikao, izuzetno cijenim. RK Čelik je jedan od najorganizovanijih rukometnih klubova u državi i obećavam – biće ovo moja najbolja sezona u karijeri!” izjavio je Amar Kobilica.

Kobilica igra na poziciji lijevog beka, a nosiće na dresu broj „7”, koji je imao i njegov slavni rođak Zaim Kobilica, koji je preminuo u Italiji prošle godine, a igrao je za Čelik i italijanski HC Prato, te za bh i italijansku reprezentaciju.

Amar-Kobilica
Amar Kobilica

„To što mi je predsjednik obećao – da ću nositi dres sa brojem „7” koja je nosio rahmetli Zaim me posebno motiviše, jer mi je cilj da dostignem njegove igračke i svjetske rukometne visine”, kaže Amar Kobilica.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!