Kupi karte za utakmice 062 599 630
  • Pripreme za Prvi memorijalni rukometni turnir Zaim Kobilica 20. i 21. augusta
  • Pripreme igrača za novu sezonu
  • Dva kandidata za Šefa stručnog štaba
Zaim Kobilica

Zaim Kobilica

Rukometni klub Čelik u ovom mjesecu, tačnije 20. i 21. augusta, organizuje Prvi memorijalni turnir ,,Zaim Kobilica” u čast jednog od najboljih Čelikovih rukometaša svih vremena. Kobilica je, osim za RK Čelik, nastupao i za Iskru iz Bugojna i ekipu Prato iz Italije. Bio je član A reprezentacije BiH i Italije, gdje je dvorana u kojoj je igrao dobila ime po njemu.
Na turniru će, pored domaćeg RK Čelika, nastupiti RK Konjuh iz Živinica, RK Iskra iz Bugojna te visočka Bosna i RK Kakanj.

Počele pripreme

Trener RK Čelika, prof. Seldin Rizvanović, je 1. augusta započeo sa pripremama prvog tima za nastavak prvenstvene sezone. Trenira se dva puta dnevno: u Gradskoj areni, u teretani i na Atletskom stadionu. Treninzima prisustvuje dvadesetak igrača, medju kojima i nekoliko juniora.

”Od ponedjeljka, 8. augusta, kada će nam se pridružiti još nekoliko igrača koji su imali malo duži odmor, fizičke pripreme ćemo kombinovati i radom sa loptom, jer vremena do početka sezone (3. septembra) je jako malo”, kaže trener RK Čelika, prof. Seldin Rizvanović.

Dva kandidata za šefa stručnog štaba

Dok je sa pripremama rukometaša Čelika započeo pomoćni trener Seldin Rizvanović, Uprava RK Čelika još nije donijela odluku ko će biti novi Šef stručnog štaba Čelika u novom prvenstvu.

„Prof. Seldin Rizvanović, što je bila naša prva opcija za šefa stručnog štaba u novoj takmičarskoj sezoni, nije mogao prihvatiti tu funkciju zbog zauzetosti na njegovom redovnom poslu profesora u školi”,  kaže Pane Škrbić, predsjednik RK Čelika.

„Nakon kontakata sa više trenera, ostala su dva kandidata za šefa struke u RK Čeliku: magistar sporta Bojan Crnomarković iz Banja Luke, bivši kapiten RK Borca, koji je kao prvi trener, izmedju ostalog, vodio ekipu RK Borca u SEHA ligi, te Anel Ćustović, Mostarac sa mjestom boravka u Sarajevu, koji je rukometnu karijeru ostvario u Danskoj, najprije kao golman, a onda kao trener ekipa u Danskoj i tamo zaradio penziju.”

Odluka o novom Šefu stručnog štaba RK Čelika biće donešena u narednih nekoliko dana.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!