Kupi karte za utakmice 062 599 630

28 sjajnih odbrana Enesa Sirče
RK Gradačac – RK Čelik 26:36 (9:18)

  • Utakmica 30. kola Premijer lige BiH
  • Igrana u dvorani Gradačkog sajma u Gradačcu Gledalaca oko 300
  • Rezultat: 26:36 za Čelik
  • Sudije: Goran Ilić i Vedran Paleksić (Doboj) Delegat: Arijana Vojčić (Bihać)
  • Isključenja: RK Gradačac 8 minuta, Čelik 4 minuta
  • Sedmerci: za Gradačac 4 (2), za Čelik 7 (5)

Dobra i zanimljiva rukometna predstava,utakmica u Gradačcu, u posljednjem kolu Premijer lige, gdje je ekipa domaćina koja se seli u niži rang takmičenja željela da se na svom terenu što časnije oprosti od svoje publike, ali nije uspjela da ugrozi raspoloženu ekipu Čelika kojem su pobjeda i bodovi iz ove utakmice bili imperativ.

Čelik je u utakmicu ušao sa očiglednim problemima: kapiten Davor Kadić je vukao povredu i imao velike bolove noge iz posljednje utakmice protiv Sloge iz Doboja, Mirza Dervenčić je odigrao samo prvi dio utakmice zbog bolova u ramenu, a pivot Aldin Begagić je praktično iz bolesničke postelje ušao u ovu utakmicu jer je imao temeraturu od blizu 40 stepeni što se svakako odrazilo na njegovu igru. Njega je na mjestu pivota uspješno mijenjao mladi prezimenjak Adnan Begagić.

Želja za pobjedom je kod Čelika bila od svega jača i, pošto je utakmica odlično krenula, brzo su se zaboravile i bolest i povrede. Kvalitet ove utakmice, što se Čelika tiče, je što su nastupili svi raspoloživi igrači i što su bukvalno svi davali golove.

Mirza Dervenčić nije uopšte ulazio u igru u drugom poluvremenu, a Davor Kadić takođe nije igrao veći dio drugog poluvremena, pa je zato njegov učinak znatno manji od uobičajenih 12-13 golova po utakmici. Zato su se tu našli u ovoj utakmici izvanredni Edvin Begović sa 8 golova, Edin Bajramović je postigao 6, Milan Duvnjak je dodao 5, a Hamza Hadžić sa 4 gola itd.

Pobjeda RK Čelika je sasvim zaslužena, jer je Čelik vodio od samog početka do kraja utakmice, rezultatom izmedju 5 i 10 golova razlike.

Junak ove utakmice je ipak golman Enes Sirčo sa nevjerovatnih čak 28 odbrana!

-Zato mu treba oprostiti odbrane u svim onim utakmicama gdje nije baš bio na visini zadatka – kaže trener golmana Čelika Jasmin Salihefendić.

Kod Gradačca bolji od ostalih je izvanredni Nikola Grahovac sa 8 golova i Danijel Božić sa 4 gola, te Sarajlić, Kadić i Haseljić sa po 3 gola.

Objektivna gradačačka publike je aplauzom nagradila obje ekipe zbog lijepe, dopadljive i nadasve zanimljive igre.

Na kraju prvenstva RK Čelik je 8. na prvenstvenoj tabeli Premijer lige, a RK Gradačac na 14. mjestu, što ga u narednom prvenstvu vodi u niži rang takmičenja.

-Sve je dobro što se dobro svrši! Čestitam našim momcima koji su se na terenu izborili da se zasluženo i dalje takmičimo u Premijer ligi BiH – kaže tener RK Čelika prof. Seldin Rizvanović.

RK GRAČAC: Duganović (6 odbrana), Imširović (2), Božić (4), Haseljić (3), Kadić (3), Čutura, Đurić (12 odbrana), Marković, Pedić (1), Čaušević, Gromić, Šah-danović (1), Grahovac (8), Sarajlić (3), Čaušević (1). Trener: Edin Osmanović.

RK ČELIK: Polić, Hadžić (4), Dervenčić (2), Mujanović (2), Bajramović (6), Sirčo (28 obrana), Kadić (4), Aldin Begagić (1), Adnan Begagić (2), Begović (8), Duv-njak (5), Buljugija (2). Trener: Meha Begovac i Seldin Rizvanović.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!