Kupi karte za utakmice 062 599 630

RK Čelik u Zlaći: Sve je savršeno!

Rukometaši Čelika su već četiri dana na zimskim pripremama na izletištu Zlaća i atmosfera je više nego odlična! Ekipa je puna optimizma i vjere u budućnost Kluba!

Već četiri dana su rukometaši RK Čelika na pripremama na izletištu ”Zlaća”, 12 kilometara udaljenom od Banovića. Ekipa radi pakleno, tri puta dnevno ali je atmosfera u timu odlična.

Izjava trenera – prof. Seldina Rizvanovića

”Igrači odlično podnose sve zahtjeve koje pred njih postavljam, tako da ćemo na proljeće imati potpuno spremnu ekipu za nova prvenstvena takmičenja i pobjede. Uslovi u Zlaći su fenomenalni, stvorena je odlična radna i drugarska atmosfera među igračima. Zahvaljujujem predsjedniku Kluba Panetu Škrbiću koji nam je omogućio ove pripreme u ovom prekrasnom ambijentu. Sada mogu definitivno izjaviti: RK Čelik je prebrodio krizu! Mi idemo dalje!”.

Posjeta iz Zenice

Ekipu Čelika je na pripremama danas posjetio i Pane Škrbić, predsjednik Kluba, skupa sa saradnicima i uvjerio se u zaista fenomenalne uslove i dobar rad mladih igrača RK Čelika.

”Drago mi je da sam danas ovdje i da sam se uvjerio da se zaista radi odlično, da su igrači zdravi, veseli, ozbiljni i raspoloženi, da rade naporno, punom parom! Bio sam na više priprema ekipa profesionalnog ranga i tvrdim da je rad ovih mladih Čelikovih momaka pod trenerskom palicom profesora Seldina Rizvanovića na nivou pravih profesionalaca. Takođe,  želim da podsjetim sportsku javnost da je RK Čelik, sve do nedavne krize, u 6 godina čak 4 puta osvajao titulu prvaka Premijer lige BiH u polusezoni, 3 puta je na kraju prvenstva Čelik bio pobjednik, a četiri puta smo nastupali u Ligi 4 za doigravanje. Osvojii smo srebrnu medalju u finalu Kupa BiH 2016. i kvalifikovali se u osminu finala Čelendžer kupa! Ostalo mi je, kao jedina želja i žal što nikada nismo postali apsolutni prvaci države, nakon ”Lige 4” za doigravanje! Ali tvrdim i vjerujem  da će ova mlada Čelikova ekipa, nakon plasmana u Premijer ligu BiH, što svakako očekujem, ostvariti i taj cilj: biti prvak BiH!”, rekao je na sastanku sa igračima u Zlaći i za BiH medije predsjednik Kluba Pane Škrbić.

Na slici iznad RK Čelik, igrači, trener i predsjednik Kluba u Zlaći

Izjave igrača u vezi priprema

U toku boravka rukovodstva Čelika na pripremama u Zlaći nekoliko igrača je, svi puni riječi hvale za pripreme, takođe dalo izjave za naš portal.

Muhamed Ajanović, srednji bek:

”Iako sam u rukometu jako dugo, ovo su moje prve pripreme za novo prvenstvo po sistemu karantina. Ovdje je sve izvanredno: druženje, rad, prijateljstvo… U takvim okolnostima lakše podnosimo izuzetno teške i naporne pripreme na trenizima koje imamo čak tri puta dnevno”, ističe Muhamed Ajanović.

Na slici iznad trening RK Čelika

Faris Mrako, lijevi bek:

”Fenomenalne pripreme koje će sigurno dati rezultate! Ekspresno idemo pravo ka Premijer ligi! Volio bih da na proljeće imamo podršku što više navijača u Gradskoj areni”, rekao je Faris Mrako.

Adnan Begagić, kapiten tima:

 

”Ovo je odlično! Hvala predsjedniku Škrbiću što nam je obezbijedio ove pripreme! Radimo maksimalno tri puta dnevno i odlično podnosimo naporne pripreme. Znam da ćemo biti odlični i u utakmicama na proljeće!”, kaže Begagić.

Danijel Jurić, zamjenik kapitena:

”Odlične pripreme! Hvala predsjedniku Panetu Škrbiću što nam je ovo obezbijedio. Odlično dozirani treninzi tri puta dnevno bez i jedne povrede! Svi smo zdravi i spremni za dalji rad!”, riječi su Danijela Jurića.

Zajednički ručak RK Čelika

Nakon priprema naredne sedmice, RK Čelik nastavlja pripreme u Gradskoj areni i u Teretani u Zenici, te će igrati i prijateljske utakmice.

Slični Članci

Novi Upravni odbor RK Čelika

Novi Upravni odbor RK Čelika

Redovna godišnja skupština Rukometnog kluba Čelik bila je posvećena sagledavanju objektivnih i subjektivnih okolnosti funkcionisanja kluba.

Pratite nas na Facebooku!