Kupi karte za utakmice 062 599 630
  • Danas je RK Čelik održao press konferenciju u press centru gradske Arene „Husejin Smajlović“ u Zenici. Naglasak je bio na ciljevima Kluba i onome što će se uraditi na strateškom i marketinškom planu kao i prozivka igrača pred odlazak na zimske visinske pripreme. Konferenciji su prisustvovali članovi Uprave kao i oni igrači koji odlaze na zimske pripreme.

Odlazak igrača na zimske pripreme

Igrači Kluba koji su prisustvovali današnjoj prozivci će sutra otputovati na izletište Zlaća, kako bi obavili pripreme za drugi dio sezone u Prvoj ligi Federacije BiH koji počinje 03. marta. Izletište je 12 kilometara udaljeno od Banovića. Ko sve putuje na ove pripreme a ko će izostati, pročitajte ovdje.

Inače, ovakve pripreme izvan Zenice nisu se obavile još od 2009. godine, pa je trener Kluba Seldin Rizvanović posebno naglasio i pohvalio zasluge predsjednika Škrbića.

Seldin Rizvanović na pressu RK Čelika

– Ovo je ujedno prvi put nakon 2009. godine da Klub organizuje pripreme izvan Zenice, izjavio je Rizvanović i pohvalio predsjednika Paneta Škrbića za sve dobro koje je učinio i čini za RK Čelik.

U nastavku sezone treneru Seldinu Rizvanoviću će na raspolaganju biti 25 registrovanih igrača. Treneru će u radu pomagati igrač kluba Aldin Begagić, kapiten Kluba će biti Adnan Begagić, a zamjenik kapitena Danijel Jurić.

Inače, prisutnim novinarima su se obratili Pane Škrbić, predsjednik kluba, i Seldin Rizvanović, šef stručnog štaba.

Tok dogovora sa gradskom Upravom

Na konferenciji je bilo riječi i o toku dogovora sa Upravom Grada, o čemu je predsjednik kluba Pane Škrbić izjavio:

Sigurno vas interesuju tok našeg dogovora sa Gradskom Upravom. Ja sam u kontaktu sa Gradonačelnikom Kasumovićem koji je podržao koncept i strategiju ekspresog vraćanja RK Čelika u PL i Evropu i našu želju da Zenica bude jedan od BiH centara rukometnog sporta. Konkretni dogovori sa gradonačelnikom bi trebali uslijediti ove sedmice. Vjerujem da će Gradska uprava i Granonačelnik brzo konkretizovati svoju podršku RK Čeliku, a ja i dalje ostajem pri stavu da ćemo mi u RK Čeliku ići na realizaciju naših strateških ciljeva, bez obzira na pomoć i podršku sa bilo koje strane.

Godišnje članske karte

Klub će štampati, kako je i najavljeno, godišnje članske karte koje će služiti kao besplatne ulaznice za sve utakmice. Posebne pogodnosti će biti ove:

* cijena članske karte je 30 KM za godinu, a za penzionere 20 KM
* Prvih 100 članova dobija besplatno kalendar sa fotkom tima.

Ostale aktivnosti RK Čelika

Predsjednik Škrbić je govorio i o drugim ostvarenim i zadatim ciljevima kluba. Između ostalog, naglasio je da su glavni ciljeve rukometnog kluba Čelik u narednom periodu – pobijediti sve protivnike u drugom dijelu prvenstva, formirati ekipu za šampionske rezultate i domete i tako ostvariti povratak u Premijer ligu. Škrbić je dodao i sljedeće:

  1. Želim vas obavijestiti o činjenici da smo podnijeli apelaciju, odnosno incijativu za izmjenu članova 12. i 14. kantonalnog Zakona o bezbijednosti održavanja sportskih takmičenja, jer je RK Čelik jedini klub koji je ikada kažnjen zato što nije imao dežurnih vatrogasnih i kola hitne pomoći. To me podsjeća na usvojen statut opštine u Žepču, kojim je regulisana brzina kretanja tramvaja kroz grad.
  2. Na marketinškom planu – od danas je ponovo aktivirana web stranica Kluba, rkcelikzenica.net gdje ćemo objavljivati sve aktuelne informacije iz Kluba. Tu će biti fotografije i biografije igrača, izjave, izvještaji sa utakmica, intervjui i slično.
    Ovih dana ćemo napraviti i TV spot ”SVI NA RUKOMET”. Pozivam sve ljubitelje rukometa da nas podrže!

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!