Kupi karte za utakmice 062 599 630

Stav Uprave kluba, ali i igrača je jedinstven i po pitanju budućnosti igrača u ovom klubu: nema odlazaka iz kluba, nema otkaza!

  • Svi igrači ostaju na okupu
  • Sportskiji ciljevi za nastavak prvenstva: najmanje 3. mjesto i plasman u jedinstvenu ligu FBiH odnosno BiH

Rukometaši Čelika nisu ostvarili zacrtane ciljeve u protekloj prvenstvenoj sezoni. Četvrto mjesto u Prvoj ligi FBiH-grupa Sjever ne zadovoljava ni irgače, ni navijače a ni Upravu kluba. Zato su u ovom klubu, nakon početnog šoka, u punom jeku analize onoga što se i kako dogodilo ali se i kuju planovi za budućnost.
Tako je sinoć održan sastanak predsjednika Paneta Škrbića, Uprave i igrača. Govorili su svih 20 igrača, članovi Stručnog štaba i Uprave i jedinstven je zaključak: Čelik ide dalje, ništa nas ne može pokolebati – idemo bolje i odlučnije nego ikada do sada!

Čelik ostaje na putu ka Premijer ligi i Evropi. Trenutni rezultati su nas samo privremeno uzdrmali, ali nas nisu obeshrabrili. Mi smo zbili redove, jedinstveniji smo i čvršći nego ikada do sada i spremni za nastavak borbe za novi evropski Čelik. Imamo sjajnih 20 momaka koji znaju rukomet i – Idemo dalje! – izjavio je Pane Škrbić, predsjednik kluba, nakon sastanka sa igračima i novogodišenjeg svečanog prijema koga je priredio za igrače i članove Uprave.

Jedinstven stav svih u Čeliku o budućnosti kluba

Sastanak o buućnosti RK Čelika
Sastanak o buućnosti RK Čelika

Stav Uprave kluba, ali i igrača je jedinstven i po pitanju budućnosti igrača u ovom klubu: nema odlazaka iz kluba, nema otkaza! Svih 20 igača ostaju na okupu, spremni za nove pobjede i bolje rezultate.

”Razgovarali smo otvoreno na sastanku i nema govoru o odlasku igrača iz kluba! Ovdje su uslovi savršeni, sve obaveze prema igračima su ispunjene, atmosfera u Klubu je sjajna i nema nikakvih razloga da bilo ko od igrača govori o napuštanju kluba,” kaže novoimenovani kapiten tima, golman Riad Polić, koji je, inače, zajedno sa bekom Kenanom Muslićem i krilom Eldarom Mehićem, proglašen igračem RK Čelika za prethodnu prvenstvenu sezonu.

Polić dodaje da je protekla sezona – samo protekla sezona i da će Čelik tek na proljeće zasijati pravim sjajem!

Slajder iznad: sa sastanka Uprave i igrača.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!