Kupi karte za utakmice 062 599 630

U nedjelju, 13. oktobra u 16 sati u dvorani Bilmišće je derbi 4. kola Prve lige Federacije izmedju rukometnog kluba Čelik i rukometnog kluba Žepče.

  • U nedjelju, 13. oktobra susret Čelik – Žepče u Zenici
  • Samo pobjeda Čelika dolazi u obzir – kaže Slaven Šijaković, srednji bek Čelika

U Čeliku se ozbiljno pripremaju za ovaj susret, a raspoloženje u ekipi je odlično. Niko ne pomišlja ninašto drugo osim na pobjedu:

”Samo pobjeda Čelika dolazi u obzir! Dobro treniramo, odlično smo se pripremili, svaka čast komšijama na brzoj i kvalitetnoj igri! Podcjenjivanja nema, iako smo mi bolji tim i idemo na tri nova boda”, kaže Slaven Šijaković, srednji bek RK Čelika.

Standardni sastav Čelika

Rukometaši RK Čelika, kluba koji ima tradiciju od 70 godina postojanja, nastupaju u standardnom sastavu:

Faris Mrako, Slaven Šijaković, Danijel Jurić, Eldar Mehić, Muamer Kaljić, Haris Muhić, Mario Filipović, Kenan Biogradlija, Adnan Sumbuljević, Ekrem Kobilica, Mirsad Ćelenka, Edin Gušić, Mario Budimir, sa liderom zeničkog rukometa na čelu – Aldinom Begagićem Begom.

U ekipi jedino nedostaje povrijedjeni Adnan Begagić, a prema procenama ljekarskog tima RK Čelika, on će se na teren vratiti za desetak dana.

Faris Mrako
Faris Mrako Kapiten RK Čelika
”Igramo snažan, brz i moderan rukomet – čvrsto u odbrani a brzo u napadu, svi za jednog, a jedan za sve! I onda je uspjeh zagarantovan”, ističe kapiten Čelika Faris Mrako. ”Tako će biti i protiv mlade i odlilčne ekipe Žepča! Pozivamo ljubitelje rukometa u Zenici da vide kako ispisujemo nove stranice u 70 godina dugoj historiji kluba”

Premijer liga BiH

U Čeliku vlada opšte uvjerenje da ovaj klub ima tim za Premijer ligu BiH i da je ključna utakmica u narednom kolu protiv RK Krivaje.

”Protiv Krivaje u gostima idemo na pobjedu, ali ni minimalan poraz nije tragedija kao izgubiti sa jednim-dva gola razlike, jer smo u proljeće mi domaćini Krivaji. U svakom slučaju, imamo bolji tim od RK Krivaje, ali u sportu to nije dovoljno, jer ima i raznih drugih igara van terena”, ističe trener Čelika Seldin Rizvanović.

Inače, kad je riječ o utakmici protiv Žepča, igrači i stručni štab te agilna uprava RK Čelika pozivaju navijače da se u što većem broju dodju u dvoranu Bilmišće u nedjelju 13. oktobra u 16 sati i navijaju za svoj kub. BUDITE I VI DIO ČELIKA!

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!